Kredi kartฤฑ aidatlarฤฑ yeniden dolandฤฑrฤฑcฤฑlarฤฑn gรผndemine girdi. Tรผketici dernekleri bu konuda hakem heyetlerinin yetkili olduฤuna iลaret ediyor. TรKODER Genel Baลkanฤฑ Aziz Koรงal, kart aidatฤฑna dair gelen SMSโlerdeki linklere tฤฑklandฤฑฤฤฑnda vatandaลฤฑn telefonuna รผcret yansฤฑdฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Kart aidatฤฑ iรงin gelen SMS’lere kesinlikle cevap verilmemesi gerektiฤini belirten tรผketici dernek temsilcileri, bu SMS’lerdeki linklere tฤฑklandฤฑฤฤฑnda dolandฤฑrฤฑcฤฑlarฤฑn aฤฤฑna dรผลรผldรผฤรผnรผ belirtiyor.
Tรผketiciyi Koruma Derneฤi (TรKODER) Genel Baลkanฤฑ Aziz Koรงal, son zamanlarda vatandaลlara, “Kart iadenizi almak iรงin son gรผn, aidatฤฑnฤฑz almak iรงin lรผtfen bize baลvurun” ลeklinde SMS ve link gรถnderildiฤini sรถyledi. Koรงal, bu linklere tฤฑklandฤฑฤฤฑnda vatandaลฤฑn telefonuna รผcret yansฤฑdฤฑฤฤฑnฤฑ, bazฤฑlarฤฑna da 100 TL รถdemeli kargo ile dilekรงe gรถnderildiฤini kaydetti.
DฤฐKKATE ALMAYIN
Vatandaลlarฤฑn bu tรผr SMS’leri dikkate almamasฤฑ gerektiฤini vurgulayan Koรงal, “SMS yolu ile gelen link tฤฑklandฤฑฤฤฑnda istenen kredi kartฤฑ bilgiler verilmemeli, kredi kartฤฑ aidatฤฑ alabilmek iรงin gรถnderilen รถdemeli kargolar alฤฑnmadan iade edilmelidir.” dedi.
Koรงal, “Bankalarฤฑn haksฤฑz yere aidat almฤฑลsa, iadesi iรงin รงรถzรผm yeri ilรงe kaymakamlฤฑklarฤฑndaki tรผketici hakem heyetleridirโ dedi.







