Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Mehmet ลimลek, resmi ziyaret gerรงekleลtirdiฤi Katar’da yatฤฑrฤฑmcฤฑlarla bir araya geldi. Bakan ลimลek, ilk olarak baลkent Doha’da, Katar Baลbakanฤฑ ve Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ ลeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile gรถrรผลtรผ.
Ardฤฑndan Maliye Bakanฤฑ Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatฤฑrฤฑm Otoritesi (QIA) CEO’su Mansur bin ฤฐbrahim el-Mahmud ile gรถrรผลen ลimลek, iki รผlke arasฤฑndaki ticari ve ekonomik iliลkileri ele aldฤฑ.
Bakan ลimลek ayrฤฑca Doha’daki bir otelde Tรผrkiye’nin Doha Bรผyรผkelรงiliฤi tarafฤฑndan gerรงekleลtirilen “Invest in Tรผrkiye” programฤฑ kapsamฤฑnda yatฤฑrฤฑmcฤฑlarla bir araya geldi.
Programa Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Mehmet ลimลek’in yanฤฑ sฤฑra, Doha Bรผyรผkelรงisi Dr. Mustafa Gรถksu, Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Yatฤฑrฤฑm Ofisi Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Furkan Karakaya, Katar Ticaret ve Sanayi Odasฤฑ Baลkanฤฑ ลeyh Halife bin Casim bin Muhammed El Sani, Katar ฤฐลadamlarฤฑ Birliฤi Baลkanฤฑ ลeyh Faysal bin Kasฤฑm Al Sani, Tรผrk ve Katarlฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlar ve iล insanlarฤฑ katฤฑldฤฑ.
Konuลmasฤฑnda Tรผrkiye’nin ekonomik hedeflerini ve doฤrudan yatฤฑrฤฑmlarฤฑ artฤฑrma stratejilerini aktaran Bakan ลimลek, Tรผrkiye’nin ekonomik reform sรผrecinde elde ettiฤi ilerlemeleri ve gelecek dรถnemdeki รถnceliklerini paylaลtฤฑ.
ลimลek, Katarlฤฑ iล insanlarฤฑ ve yatฤฑrฤฑmcฤฑlara, Tรผrkiye’nin yeni ekonomi politikalarฤฑ ve Orta Vadeli Program’daki hedef ve reform hazฤฑrlฤฑklarฤฑnฤฑ anlattฤฑ.
Tรผrkiye’nin doฤrudan yatฤฑrฤฑmlarฤฑ artฤฑrma hedeflerine dikkat รงeken ลimลek, รผlkenin stratejik avantajlarฤฑnฤฑ detaylarฤฑyla aktardฤฑ.
Bakan ลimลek, Tรผrkiye’nin bรถlgesel ve kรผresel dรผzeydeki ekonomik potansiyeli ve sรผrdรผrรผlebilir bรผyรผme hedeflerini, Tรผrkiye’nin yatฤฑrฤฑm รงekme hedeflerini, bรถlgesel avantajlarฤฑnฤฑ anlattฤฑ.
“Tรผrkiye’nin uzun vadeli potansiyeli ile ilgili bir deฤerlendirme yaptฤฑk
Program sonrasฤฑ aรงฤฑklamalarda bulunan Bakan ลimลek ลu ifadeleri kullandฤฑ:
“Bugรผn birรงok sektรถrden Katar’ฤฑn รถnde gelen iล insanlarฤฑ ve giriลimcileriyle bir araya geldik. Tรผrkiye’de uygulamakta olduฤumuz istikrar ve reform programฤฑnฤฑ anlattฤฑk. Program gerรงekten sonuรง veriyor. Ayrฤฑca Tรผrkiye’nin uzun vadeli potansiyeli ile ilgili bir deฤerlendirme yaptฤฑk. Neden Tรผrkiye’ye yatฤฑrฤฑm yaparlarsa uzun vadede bunun kendileri iรงin รผlkemiz iรงin bรถlgemiz iรงin รงok olumlu olacaฤฤฑnฤฑ sรถyledik. รzellikle Tรผrkiye ekonomisinin bรผyรผk olduฤunu, bรผyรผme performansฤฑnฤฑn gรผรงlรผ olduฤunu altyapฤฑsฤฑnฤฑn gerรงekten son yฤฑllarda muazzam bir ลekilde geliลtiฤini belirttik. Tabii Tรผrkiye ekonomisi รงok รงeลitli sektรถrler anlamฤฑnda zenginlik sunuyor ve bรถlgenin hatta kรผresel รถlรงekte รงok รถnemli bir yatฤฑrฤฑm destinasyonu olarak รถne รงฤฑkฤฑyor. Makroekonomik istikrarฤฑn pekiลmesi ile birlikte inanฤฑyorum ki Katar’da da yatฤฑrฤฑmlar artacak. Yatฤฑrฤฑmcฤฑnฤฑn ilgisi รงok bรผyรผk 250’nin รผzerinde รผst dรผzeyde bir katฤฑlฤฑmcฤฑ vardฤฑ. Bu da Tรผrkiyeโye olan muhabbeti ve bunun yanฤฑ sฤฑra Tรผrkiye ekonomisine olan ilgiyi de gรถsteriyor. Bu ilginin bir รถnceki seneye gรถre bu kadar artmฤฑล olmasฤฑ bizleri sevindiriyor ve doฤru yolda olduฤumuzu gรถsteriyor.”
Bakan ลimลek Kuveyt’e geรงecek
Doha temaslarฤฑnฤฑn ardฤฑndan Kuveyt’e geรงecek ลimลek, burada Maliye Bakanฤฑ ve Ekonomi ve Yatฤฑrฤฑmlardan Sorumlu Devlet Bakanฤฑ Nura Sรผleyman el-Fassam’ฤฑn yanฤฑ sฤฑra Kuveyt Yatฤฑrฤฑm Otoritesi CEO’su Ganim Sรผleyman el-Guneyman ile bir araya gelecek.
Bakan ลimลek, Kuveyt’te gerรงekleลtirilecek yatฤฑrฤฑmcฤฑ toplantฤฑsฤฑnฤฑn ardฤฑndan yurda dรถnecek.







