Kelebek yurtdışında 100 mağaza hedefliyor

Kelebek yurtdışında 100 mağaza hedefliyor

Kelebek yurtdışında 100 mağaza ve 30 milyon euro ihracat hedefliyor

A+A-

Yurtdışındaki 5 yıllık büyüme hedeflerini açıklayan Kelebek Mobilya, 2021 yılını 20 mağaza ve 4 milyon euro ihracat ile tamamlamayı  planlıyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde 100 mağaza ve 30 milyon euro  ihracat hedefi koyan Kelebek, yüzde 20 olan ihracat payını da  artırmayı öngörüyor.
2021'de 7 ülkeye daha giriş yapacak 

Kelebek Mobilya'nın yurtdışındaki konumu hakkında bilgi veren Uluslararası Pazarlar Direktörü Serkan Duman, "86 yıllık geçmişe sahip  bir marka olarak, Türkiye'de olduğu gibi uluslararası pazarlarda da  önemli oranda bilinirliğe sahibiz. Bu avantajımızı kaliteli  üretimimizle harmanlayarak tüketicilerle buluşuyoruz. Bu yıl Avusturya, Kosova ve Irak'ta konsept mağazalarımızı açtık. Dubai, Hırvatistan, Ukrayna, Romanya, Özbekistan, Ruanda ve Gabon'da da  bayilik sözleşmesi imzaladık. Yıl sonuna kadar bu yedi ülkede de  yapacağımız açılışlarla, yurtdışı mağaza sayımızı 20'ye çıkarmış  olacağız" dedi. 
'Radarımızda ABD, İngiltere ve Rusya var'   
Kelebek Mobilya'nın 5 yıllık dönemde 3 ülkeye yatırım planladığını  belirten Serkan Duman, "Önümüzdeki dönemde ABD, Rusya ve İngiltere'de  güçlü yatırımlar yapacak, diğer ülkelerde ise iş ortakları ile  büyüyeceğiz. Bir yıl içerisinde Rusya ve İngiltere'de Kelebek markası  olarak tüm satış kanallarında pazarda var olmayı hedefliyoruz.
Perakende mağazaların yanı sıra online satış kanalları ile ilgili  altyapı çalışmalarına da başladık. İhracatımızın toplam satışa oranı  yüzde 20'lerde, bu oranın yıldan yıla artacağını öngörüyoruz" dedi. 
'ABD'de gömme dolap, Arabistan'da yüksek askılık kullanılıyor' 
Kelebek markalı ürünlerin tamamının kendi tesislerinde üretildiğini  vurgulayan Serkan Duman, yurtdışında ev mobilyasında Kelebek  markasının yanı sıra yatak mutfak ve online satışa yönelik dekorasyon  ürünlerinden oluşan Kelebek Decor markası ile büyümeyi  hedeflediklerini söyledi.
Serkan Duman, şöyle konuştu: "Mutfak ve banyo dahil olmak üzere bir  evin tüm mobilya ihtiyacını karşılayan tüm ürün gruplarının ihracatını  yapmaktayız. Herhangi bir ülkede konsept mağaza açarken o ülkenin  dinamiklerini, satın alma alışkanlıklarını derinlemesine inceleyerek  tüketici ihtiyaçlarına yönelik üretim yapıyoruz. Örneğin ABD, Kanada  gibi ülkelerde evlerde gömme dolaplar bulunur ve gardrop satışları çok  düşüktür.

Suudi Arabistan'da insanlar günlük hayatta entari giymesi  sebebiyle gardıropların iç tasarımlarında raf yerine yüksek askılıklar  tercih edilir. Karyola ölçüleri yine aynı şekilde ülkeden ülkeye  farklılık gösterir. Kuzey ve Güney Amerika'ya inç biriminden özel  ölçülü karyola ve yatak üretilmez ise satış yapmakta zorlanırsınız. İngiltere ve ABD'nin bazı eyaletlerinde oturma gruplarının kumaşları  yanmaz kumaştan üretilmesi zorunluluğu var."