Kentsel dönüşüm kredisi 200 bin liraya çıkıyor

Kentsel dönüşüm kredisi 200 bin liraya çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 125 bin TL’ye kadar düşük faiz desteği sağlanan Kentsel Dönüşüm Kredisi’nde limiti 200 bin TL’ye çıkarmak için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlığın ‘riskli yapı’ ve ‘riskli alan’da yer alan evlerin dönüşümü kapsamında 125 bin TL’ye kadar düşük faiz desteği sağladığı Kentsel Dönüşüm Kredisi’nde limiti 200 bin TL’ye çıkarmak için çalışma yürüttüğünü belirterek, “Hazine ve Maliye Bakanımızla yaptığımız görüşme çerçevesinde onu çıkarmış olacağız” değerlendirmesini yaptı.

“Kentsel dönüşüm seferberliğimizi ‘Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm’ hedefiyle daha da hızlandırdık” diyen Bakan Kurum, şöyle konuştu: “Türkiye’de 9.8 milyon bina, 28.6 milyon konut var. Bunun yaklaşık 6.7 milyonu riskli ve yaklaşık 1.5 milyonunun acil dönüşüme girmesi gerekiyor. 2012’den bu yana; 1.5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Dönüşüm ile 6 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Şu anda, ülke genelinde, sahada yatırım değeri 81 milyar TL olan 272 bin 261 sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun inşası devam ediyor. 2021 yılında da toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projemize başlayacağız.”

Fikirtepe’de 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe Projesi’yle tüm altyapılarıyla beraber yatırım değeri 5 milyar lira olan 15 bin konutun inşasına başlayacaklarını belirten Murat Kurum, “Şubat-mart gibi Fikirtepe’de inşaata başlamamız lazım. 3-4 yılda bitirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.