Kılıçdaroğlu şimdi de MEB'e gidiyor

Kılıçdaroğlu şimdi de MEB'e gidiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu KPSS'den yüksek puan alıp mülakatlarda elenen adayların iddiaları ile ilgili olarak MEB'in randevu talebine dönmediğini ve bugün yine de MEB'i ziyaret edeceğini açıkladı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yüksek puan almasına rağmen mülakattan geçemeyen öğretmen adaylarının başka adaylara torpil yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. MEB, 12-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen mülakatlara ilişkin yaptığı açıklamada sözlü sınavların mevzuat çerçevesinde objektif yapıldığını ve adaletsiz bir uygulamanın söz konusu olmadığını savundu.

DW Türkçe'nin haberine göre sınava giren adaylara yöneltilen soruların eş değer nitelikte olduğunu belirten Bakanlık, sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazların 03-07 Ocak 2022 tarihleri arasında titizlikle inceleneceğini, 14 Ocak 2022 tarihinde de sonuçlandırılacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu MEB'e gidiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise iddialarla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den randevu istediği, ancak yanıt alamadığını açıkladı. Bu nedenle Perşembe günü TSİ 13.00'te MEB'e gideceği bilgisini Twitter hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, "Bu milletin çocuklarının hakları mülakatlarda gasp edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan randevu talebime hala dönülmedi. Milli Eğitim Bakanlığı, yarın saat 13:00'te görüşmek üzere" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu dün KPSS'den yüksek puanlar almalarına rağmen mülakatta elenen öğretmen adaylarıyla birlikte bir açıklama yapmıştı. Kılıçdaroğlu, "Birilerinin hakkını yedirir, torpili getirirseniz, adam kayırmacılığı getirirseniz bu işler düzelmez. Bu arkadaşlarımın huzurunda milletime açık ve net söz veriyorum. Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda bu mülakat belasını kaldıracağım" demiş ve daha önce bu konuda benzer olaylar yaşandığında olayın Danıştay'a yansıdığını ve Danıştay'ın bu konuda verdiği bir karar olduğunu vurgulamıştı.

İlgili Haberler