Millet ฤฐttifakฤฑ Cumhurbaลkanฤฑ Adayฤฑ ve CHP Genel Baลkanฤฑ Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ seรงimleri iรงin Seรงim Kanunu uyarฤฑnca kendisine tanฤฑnmฤฑล olan konuลmasฤฑnฤฑ TRT 1 TV’de yaptฤฑ.
‘TRT’nin halkฤฑn doฤru, tarafsฤฑz ve gerรงek habere ulaลmasฤฑ iรงin kurulduฤunu ancak iktidar partisinin yayฤฑn organฤฑ haline geldiฤini belirten Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu ลรถyle devam etti;
“Sevgili halkฤฑm, TRT siyasal iktidardan baฤฤฑmsฤฑz kamu yayฤฑncฤฑlฤฑฤฤฑ yapmak รผzere kurulmuลtur. Halk doฤru, tarafsฤฑz ve gerรงek habere ulaลsฤฑn diye, halk iรงin var. Ancak bugรผn TRT iktidar partisinin yayฤฑn organฤฑ haline geldi. Oysa haber alma รถzgรผrlรผฤรผ temel haklardandฤฑr. Bu hak demokratik toplumlarda toplumun doฤru bilgi edinmesini saฤlar. TRT her gรผn kendi ilkelerine ve mevzuatฤฑna aykฤฑrฤฑ yayฤฑn politikasฤฑ ile suรง iลliyor. Halkฤฑn vergileri ile ayakta kalmasฤฑna raฤmen iktidarฤฑn gรผdรผmรผnde, iktidarฤฑn propagandasฤฑnฤฑ yapฤฑyor. Atanmฤฑลlar, taraflฤฑ yayฤฑncฤฑlฤฑkla halkฤฑn haber almak hakkฤฑnฤฑ ihlal ediyor. TRT gerรงekleri halktan gizliyor”
Propaganda hakkฤฑnฤฑ gerรงekleri anlatmak iรงin kullanacaฤฤฑnฤฑ belirten CHP lideri “TRT size faturalarฤฑnฤฑ รถdeyemedikleri iรงin, karanlฤฑฤa mahkum edilen milyonlarca vatandaลฤฑmฤฑzฤฑ gรถsterdi mi? Gรถstermedi” dedi.
Bartฤฑn maden faciasฤฑna dikkat รงeken Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, “Bartฤฑn maden faciasฤฑnda hayatฤฑnฤฑ kaybeden Rฤฑdvan’ฤฑn ailesini ziyaret etmiลtim. Oฤlu Emrullah’ฤฑn keder dolu gรถzleri bฤฑรงak gibi kalbime saplandฤฑ. TRT hayatฤฑnฤฑ kaybeden 41 maden iลรงisinin hikayelerini haber yaptฤฑ mฤฑ? Yapmadฤฑ. Tedbirsizliฤi, denetimsizliฤi, hesap verilmeyen aileleri, iลรงisinin can gรผvenliฤini saฤlayamayanlarฤฑ anlattฤฑ mฤฑ? Anlatmadฤฑ” ลeklinde konuลtu. ลenyaลar Ailesinin yaลadฤฑklarฤฑnฤฑ hatฤฑrlatan Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, “ลanlฤฑurfa’da iktidar partisi adayฤฑnฤฑn kardeล ve akrabalarฤฑ tarafฤฑndan eลi ve 2 evladฤฑ รถldรผrรผlen, adalet aramak iรงin yฤฑlladฤฑr nรถbet tutan Emine ลenyaลar’a sarฤฑldฤฑm. Emine Hanฤฑmฤฑn bitmeyen gรถzyaลlarฤฑnฤฑ TRT halkฤฑmฤฑza gรถsterdi mi? Gรถstermedi” ifadelerini kullandฤฑ.
‘TRT gerรงekleri gizliyor’ Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, TRT’nin gerรงekleri gizlediฤini belirterek sรถzlerini ลรถyle sรผrdรผrรผdรผ:”8 ลubat’ta Hatay Samandaฤ’daydฤฑm. ‘ฤฐรงeride annem, abim ve babam var. Ses veriyorlar. Termal kamerada ฤฑsฤฑ da var. Ama girecek ekipman yok’ diye bize feryat eden gencimizi TRT’nin ekranฤฑnda gรถrdรผฤรผnรผz mรผ? Gรถrmediniz. ‘Devlet nerede, AFAD nerede?’ diye baฤฤฑran vatandaลlarฤฑmฤฑzฤฑn gรถrรผntรผleri yayฤฑnlandฤฑ mฤฑ? Hayฤฑr, yayฤฑnlanmadฤฑ.””Ekmeฤini รงรถpten รงฤฑkaran, ekmek teknesi gasbedilen kaฤฤฑt iลรงilerinin deposuna gittim. รaylarฤฑnฤฑ iรงtim. Baver Bey, uฤradฤฑฤฤฑ haksฤฑzlฤฑฤฤฑ bana anlattฤฑ. รok รผzรผldรผm. Bana ‘รstรผmรผz kirli olabilir ama iรงimiz gรผl bahรงesi’ diyen kaฤฤฑt iลรงilerinin yaลadฤฑklarฤฑnฤฑ TRT size anlattฤฑ mฤฑ? Anlatmadฤฑ.
“Ergenekon kumpasฤฑ ile canฤฑna kastedilen Kuddusi Okkฤฑr’ฤฑn evine gittim. Beni metanetle karลฤฑlayan Sabriye Okkฤฑr hanฤฑmฤฑ gรถrdรผฤรผnรผz mรผ ekranlarฤฑnฤฑzda?
Gรถrmediniz. ‘Sรผt veren ineฤimi kestirip, kredi รถdรผyorum’ diyen Meliha Hanฤฑmฤฑ peki? Onu da gรถrmediniz. TRT halkฤฑmฤฑza 73 yaลฤฑnda Kazdaฤlarฤฑ’nฤฑ savunan Hanife Hanฤฑmฤฑ, suyunu, topraฤฤฑnฤฑ yani yaลamฤฑ korumak iรงin can ve baลla mรผcadele eden vatandaลlarฤฑmฤฑzฤฑ gรถsterdi mi? Gรถstermedi” Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, TRT’nin KPSS’de derece yapmasฤฑna raฤmen atanamayan Salih Can’a da yer vermediฤini kaydederek, “KPSS’de derece yapmasฤฑna raฤmen atanamayan Salihcan’ฤฑn hikayesine yer verdi mi, sรถzde haberlerinde? Vermedi.
‘Sokakta uyuลturucu torbacฤฑlarฤฑ tarafฤฑndan รผlkรผcรผ hareketin en deฤerli evlatlarฤฑndan biri olan ve hunharca katledilen Sinan Ateล’in eลi ve bebeklerini gรถsterdi mi? Ateล ailesinin hikayesini dinlediniz mi hiรง TRT’de? Dinleyemediniz. Gezi Parkฤฑ davasฤฑnda haksฤฑz yere hapis yatan ลehir plancฤฑsฤฑ Tayfun Kahraman tutuklandฤฑ. Cezaevine girmeden รถnce kฤฑzฤฑ Vera’ya son sarฤฑlฤฑลฤฑnฤฑ gรถrdรผnรผz mรผ? Gรถrmediniz. Gรถstermediler”







