CHP Genel Baลkanฤฑ Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu “Hiรงbir zaman dรถviz hesabฤฑm olmadฤฑ. Kendi รผlkemin parasฤฑna gรผvenen birisiyim, her zaman bรถyle oldu.” dedi
CHP lideri Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu “Hiรงbir zaman dรถviz hesabฤฑm olmadฤฑ. Kendi รผlkemin parasฤฑna gรผvenen birisiyim, her zaman bรถyle oldu. Sadece รงocuklarฤฑm yurt dฤฑลฤฑna giderken bankadan dolar satฤฑn aldฤฑm ve harรงlฤฑk olarak verdik” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu Yeniรงaฤ gazetesi ziyareti sonrasฤฑ yakฤฑndaki bir รงay ocaฤฤฑna girerek vatandaลlarla sohbet etti. รay iรงerek vatandaลฤฑn sorunlarฤฑnฤฑ dinleyen Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤanโฤฑn “dolar bozdurun” รงaฤrฤฑsฤฑna da deฤindi.
“Cumhurbaลkanฤฑ kendisine yakฤฑn iล adamlarฤฑna รงaฤrฤฑda bulunmasฤฑ gerekir” diyen Kฤฑlรงdaroฤlu, “Kendisine yakฤฑn iล adamlarฤฑnฤฑn dรผnya kadar dolarlarฤฑ var. Yurt dฤฑลฤฑnda paralarฤฑ var, onlarฤฑ getirmesi lazฤฑm. Ayrฤฑca kรถprรผ geรงiลlerini, otoyol geรงiลlerini, en son yaptฤฑklarฤฑ metro ihalesini TLโye dรถnรผลtรผrmesi lazฤฑm. Madem Tรผrk Liraโsฤฑna gรผveniyorlar ve vatandaลa da โgรผvenโ diyorlar. Kendisi geรงmiลte bir gรผvensizlik รถrneฤi sergiledi ve bunu kanฤฑtladฤฑ. Tรผrk Lirasฤฑโna gรผvenmediฤi iรงin 200 bin dolar olarak tutuyordu. Biz dile getirdikten sonra da bu dolarlarฤฑ Tรผrk Lirasฤฑโna รงevirdi. Ne kadar baลka dolarฤฑ var onu da bilmiyoruz. รocuklarฤฑnฤฑn ne kadar dolarฤฑ var. รรผnkรผ Bilal Erdoฤanโฤฑn 30 milyon Avroโyu nasฤฑl erittiฤini รถฤrendik biz bir ลeklide” ลeklinde konuลtu.
Yanฤฑndaki vatandaลa “Kaรง dolarฤฑn var” diye soran Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, “Bir dรผฤรผn arabasฤฑnฤฑn รถnรผnรผ kesmiลtik bir Dolar almฤฑลtฤฑk” yanฤฑtฤฑnฤฑ aldฤฑ.
Vatandaลlarฤฑn dolarฤฑnฤฑn olmadฤฑฤฤฑnฤฑ savunan Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, “Ama onlarฤฑn var. Ayakkabฤฑ kutularฤฑnda var, รงocuklarฤฑnฤฑn yatak odasฤฑndaki kasalarฤฑnda var. Hiรง birisinde Tรผrk Lirasฤฑ yok, dolarlar var. Millete diyorlar ki โdolar bozdurunโ. Olmayan parayฤฑ nasฤฑl bozduracak. Sende vardฤฑ 200 bin dolar bozdurdun teลekkรผr ederiz” ifadelerini kullandฤฑ.
Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu bir gazetecinin “sizin dรถviziniz var mฤฑ?” sorusuna ise, “Hiรงbir zaman dรถviz hesabฤฑm olmadฤฑ. Kendi รผlkemin parasฤฑna gรผvenen birisiyim, her zaman bรถyle oldu. Sadece รงocuklarฤฑm yurt dฤฑลฤฑna giderken bankadan dolar satฤฑn aldฤฑm ve harรงlฤฑk olarak verdik. O kadar” diye yanฤฑt verdi.







