Ankara Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ’nฤฑn CHP Genel Baลkanฤฑ Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu’na CHP Kurultayฤฑ’nda Cumhurbaลkanฤฑ Tayyip Erdoฤan hakkฤฑndaki sรถzleri nedeniyle soruลturma baลlattฤฑฤฤฑ bildirildi.
Haber kanallarฤฑna gรถre hafta sonunda Ankara’da dรผzenlenen CHP 35. Olaฤan Kurultayฤฑ’nda Erdoฤan’a yรถnelik sรถzleri รผzerine Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu hakkฤฑnda soruลturma baลlatฤฑldฤฑ.
Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu yeniden genel baลkan seรงildiฤi kurultaydaki konuลmasฤฑnda Erdoฤan’ฤฑ ettiฤi yemine raฤmen tarafsฤฑz olmamakla suรงlayarak, ลunlarฤฑ kaydetmiลti:
“Diktatรถr bozuntusu olan adam. ลimdi ben yine hatฤฑrlatฤฑyorum, senin iรงin ลeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksฤฑn bunun hesabฤฑnฤฑ vereceksin. Tarafsฤฑzlฤฑฤฤฑnฤฑ korumazsan her gรผn, her dakika, her saniye namus ve ลeref kavramฤฑnฤฑ sana hatฤฑrlatacaฤฤฑm.”
Soruลturmanฤฑn TCK’nฤฑn, “Cumhurbaลkanฤฑna hakaret” baลlฤฑklฤฑ 299. maddesi kapsamฤฑnda aรงฤฑldฤฑฤฤฑ belirtiliyor.







