CHP lideri Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu sosyal medya hesabฤฑndan yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklama ile TรฤฐK’in aรงฤฑkladฤฑฤฤฑ enflasyon verilerini eleลtirerek, AKP’li Cumhurbaลkanฤฑ Tayyip Erdoฤan’a yรผklendi.
TรฤฐK‘in aรงฤฑkladฤฑฤฤฑ rakama gรถre enflasyon, Aralฤฑk 2021’de yรผzde 13,58 artarken, yฤฑllฤฑk bazda yรผzde 36,08 oldu. Enflasyon son 19 yฤฑlฤฑn zirvesini gรถrdรผ.
Birgรผn‘รผn haberine gรถre verilerin aรงฤฑklanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan Twitter hesabฤฑndan paylaลฤฑm yapan Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, TรฤฐK verilerinin makyajlandฤฑฤฤฑnฤฑ savunarak, “Bu daha az รผretim, daha fazla hayat pahalฤฑlฤฑฤฤฑ demek. Ey Saray’daki ekonomi dehasฤฑ, dokunduฤun her ลeyi eline yรผzรผne bulaลtฤฑrdฤฑn!” ifadeleriyle Erdoฤan’a tepki gรถsterdi.
Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu’nun paylaลฤฑmlarฤฑ ลu ลekilde:
“TรฤฐK yฤฑllฤฑk tรผketici enflasyonunu yรผzde 36,08 seviyesinde ilan etti. Makyajladฤฑklarฤฑ rakamlarda bile รผretici enflasyonu yรผzde 80’e dayanmฤฑล. Bu daha az รผretim, daha fazla hayat pahalฤฑlฤฑฤฤฑ demek. Ey Saray’daki ekonomi dehasฤฑ, dokunduฤun her ลeyi eline yรผzรผne bulaลtฤฑrdฤฑn!
Bu arada metal sanayicileri, emekรงilere %17 zam teklif etmiลsiniz. Bu TรฤฐK’ten bile beter teklifinizi not ettik. Kรถleniz deฤildir emekรงiler, bu gayriciddi tavrฤฑnฤฑzdan hemen vazgeรงin ve emekรงilerin alฤฑn terlerinin karลฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ verin. Pazarlฤฑklarฤฑ yakฤฑndan izliyoruz, bilginiz olsun.”







