Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan'a: bir daha dava aç, açmazsan namertsin!

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan'a: bir daha dava aç, açmazsan namertsin!

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan'a: Sen 5'li çeteye hizmet ediyorsun, bir daha dava aç, açmazsan namertsin!

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen ekonomist değil, olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun" dediği gerekçesiyle kendisine 1 milyon liralık manevi tazminat davası açan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a, "Ben 5'li çete dediğim için de beyefendi üzülmüş, incinmiş! Sen 5'li çeteye hizmet ediyorsun, bir daha dava aç, açmazsan namertsin!" diye seslendi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, mahkemenin kendisi hakkında 'bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması yönünde' karar vermesine de tepki gösterdi. CHP lideri, "Ben 5'li çete diyeceğim, bakalım sen ne yapacaksın? Ben vatandaşın hakkını savunacağım, sen 5'li çeteden yana tavır alacaksın. Ben sana hakim değil, sen de 5'li çetenin yandaşısın diyeceğim. Bal gibi 5'li çete! 18 yılda bu 5 şirkete 203 milyar liralık iş verildi ya!" ifadelerini kullandı. 

İktidarı ve iktidar yandaşlarını "saraylı kafası" diye tanımlayan CHP lideri, "Saraylı kafasıyla bu ülke yönetilmez. Bunların 8 özelliği var: Çıkarcıdırlar, torpilcidirler, görgüsüzdürler, insani değerlerini kaybetmişlerdir, yüzsüzlerdir, inkarcıdırlar, yalakadırlar, vicdansızlardır" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, yıllık enflasyonu yüzde 61 olarak açıklayan TÜİK'i de eleştirirken, "Tek kişilik hükümette en tepede kim var? Erdoğan var... Zam + zam + zam = Recep Tayyip Erdoğan. Hayatın gerçeği bu" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler