Kılıçdaroğlu'ndan imar affı tepkisi: İnsanlara evlerini mezar ettiler

Kılıçdaroğlu'ndan imar affı tepkisi: İnsanlara evlerini mezar ettiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Hatay’daki MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, meydana gelen büyük depremler sonrası imar affına konuyu getirdi ve tepkisini dile getirdi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Hatay’daki MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu sözleri kaydetti:

"Devlette çürüme var dediğim zaman kızdılar. Bugün bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi. Kurtarılması gereken hayatlar kurtarılamadı. Zamanında talimatların verilemediğini gördük.

Devlet nefes almazsa sorunları çözemez. Sorun karşısında bürokrasi sessizliğini koruyor ve bir yerden talimat gelirse harekete geçiyorsa, o zaman devlet nefessiz kalıyor demektir.

Güçlü devletin nefes alması lazım. Talimat gelmeden iş yapamam kavramı yoktur devlet yönetiminde. Çünkü devlet yönetiminde herkesin görevi yasalarla tanımlanmıştır.

Devlet ayağa kalkamazsa devlette çürüme başlar. Nefessiz bıraktığını zaman devlette liyakat ok olur.

Uzmanlar deprem konusunda uyardı. Ama imar affı çıktı. İnsanların oturdukları konutu onlara mezar ettiler, bir de üstüne para aldılar!"

Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetmeyi bilmiyorlar" diyerek depremzedelerin yurtlara yerleştirilmesine de tepki gösterdi. CHP lideri, depremzedelerin yurtlar yerine Antalya gibi illerdeki beş yıldızlı otellere yerleştirilmesi çağrısı yaptı.

İlgili Haberler