Kırım, Rusya'ya bağlanmak için başvuru yaptı

Kırım, Rusya'ya bağlanmak için başvuru yaptı

Kırım parlamentosu, Rusya'ya bağlanmak için bugün resmen başvuru yaptı. Kiev'de ise Ukrayna parlamentosu, kısmi seferberlik kararını bugün onayladı.

A+A-

 Kırım parlamentosu, Rusya'ya bağlanmak için bugün resmen başvuru yaptı. Ukrayna'nın güneyindeki Kırım'da dün yapılan referandumda oyların büyük çoğunluğunun Rusya Federasyonu'na bağlanma yönünde çıktığı açıklanmıştı.

Kırım parlamentosunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre parlamento, "Rusya Federasyonu'nun Kırım Cumhuriyeti'ni bu statüyle yeni bir teba olarak kabul etmesi" için talepte bulundu.

Kırım parlamentosundan bir heyetin bugün Moskova'ya giderek bölgenin Rusya Federasyonu'na katılması için gerekli prosedürü görüşmesi bekleniyor.

Ukrayna kısmi seferberlik ilan etti

Kiev'de ise Ukrayna parlamentosu, Rusya'nın Kırım'ı ele geçirmesi üzerine ülkenin silahlı kuvvetlerini güçlendirmek için cumhurbaşkanlığınca alınan kısmi seferberlik kararını bugün onayladı.

Parlamentoya bilgi veren Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi genel sekreteri Andriy Parubiy, silahlı kuvvetlere 20,000 yedek asker alınacağını ve bunun dışında kalan yedeklerin ise yeni kurulan Ulusal Muhafız birliğinde görevlendirileceğini söyledi.

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.