Kırım'da referandum yapılacak

Kırım'da referandum yapılacak

Ukrayna'nın özerk bölgesi Kırım'ın başbakan yardımcısı Rustam Temirgaliev, bölgenin statüsü ile ilgili olarak 16 Mart'ta referandum yapılacağını açıkladı.

A+A-

Ukrayna'nın özerk bölgesi Kırım'ın başbakan yardımcısı Rustam Temirgaliev, bölgenin statüsü ile ilgili olarak 16 Mart'ta referandum yapılacağını açıkladı.

Rus RIA Ajansının haberine göre Temirgaliev, referandumda halka Kırım'ın Ukrayna'ya bağlı bir bölge olarak kalmasını mı, yoksa Rusya Federasyonu'na katılmasını mı istediklerinin sorulacağını söyledi.

Öte yandan Avrupa Birliği, Ukrayna'da devlet başkanlığı görevinden azledilen Viktor Yanukoviç ve diğer 17 yetkilinin malvarlığını, ülkede kamu kaynaklarını usulsüz kullandığı ve zimmetine geçirdiği gerekçesiyle dondurdu.

AB'den dün yapılan açıklamada, 12 ay yürürlükte kalacak yaptırımın, AB resmi gazetesinde yayımlanmasıyla yürürlüğe gireceği bildirilmişti.

Resmi gazetedeki listede, Yanukoviç'le birlikte işadamı olan oğlu Aleksandr Yanukoviç, dönemin Başbakanı Mikola Azarov,  İçişleri Bakanı Vitali Zaharçenko, Adalet Bakanı Olena Lukash diğer bazı bakanlar, Yanukoviç'e yakın işadamları ve bürokratlar bulunuyor.

AB, dondurduğu malvarlıklarını Ukrayna hazinesine geri aktaracak tedbirler alacak.  İsviçre ve Lihtenştayn, aynı isimlerin malvarlıklarını daha önce dondurmuştu.

Olaylar devam ediyor

Ukrayna'nın Donetsk şehrinde dün düzenlenen Rusya yanlısı eylemlerde Valilik binasına girerek, burayı işgal eden göstericilerin, güvenlik güçleri tarafından sabaha karşı binadan çıkarıldığı bildirildi.

Rusya yanlısı göstericiler, önceki gün binanın ilk iki katını ele geçirmiş, dün yapılan bomba ihbarı nedeniyle bina tahliye edilmiş, öğleden sonra Donetsk Valilik binası önünde tekrar toplanan eylemciler camları ve kapıları kırarak binanın tamamını işgal etmişti.

Güvenlik güçlerinin sabaha karşı yaptığı müdahale ile bina tekrar boşaltıldı, Rusya bayrağı indirilerek, Ukrayna bayrağı asıldı.Müdahalede 75 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bina önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, çevresine kimse yaklaştırılmıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.