Kısa vadeli kar realizasyonu yaşanabilir

Kısa vadeli kar realizasyonu yaşanabilir

BIST 100 Endeksi kısa vadeli yükseliş kanalının arz çizgisinde satışlarla karşılaştı. Çarşamba bu dirence doğru ataklar güçlü işlem hacmiyle desteklenmezse kısa vadeli kar realizasyonu yaşanabilir. Orta vadeli göstergeler al sinyali veriyor

A+A-

Geçen haftanın son işlem gününde 61.166 puana kadar gerileyen ve kapanışını bu seviyeynin hemen üstünde yapan BIST 100 Endeksi, bu haftaya yükselişle başladıktan sonra salı günü de bu trendi sürdürdü.

Seans içinde 63.909 puanı gören endeks, kısa vadeli yükseliş kanalının arz çizgisinden gelen satışlarla geriledi ve kapanışını 63.447'den yaptı. Son 2 işlem gününde yüzde 4 civarındaki yükseliş ile kısa vadeli teknik osilatörler aşırı alım bölgesine girmeye başladı. Buna karşın hala aşırı satış bölgesinde bulunan orta-uzun vadeli teknik göstergelerden bazıları "al" sinyali vermeye başladı.

Kısa vadeli teknik göstergelerdeki zayıflama belirtileri nedeniyle endeksin 6 Mart'ta 63.866 seviyesinde bulunan ve kısa vadeli yükseliş kanalının arz çizgisi tarafından oluşturulan direncini, güçlü işlem hacmiyle desteklenmediği sürece gecme ihtimali zayıf bulunuyor. Bu nedenle açılşıta veya gün içinde bu seviyelere doğru ataklarda işlem hacmi yakından takip edilmeli. Orta vadeli teknik osilatörlerin henüz aşırı satıy bölgesinde bulunması ve bazılarının "al" sinyali üretmeye başlaması nedeniyle, kısa vadeli geri çekilmeler daha çok "kar realizasyonu" şeklinde oluşacak.

Kar realizasyonları ile oluşacak gğeri çekilmelerde ilk destek noktası, 62.737'deki 10 günlük basit hareketli ortalama. Devamında 62.541'de 10 günlük ağırlıklı hareketli ortalama ve 62.399'da 5 günlük basit ortalama destekleri bulunuyor. 61.636'daki kısa vadeli yükseliş kanalının talep çizgisi en önemli destek noktası.

63.866'daki kanal direncinin hacimli geçilmesi durumunda, 64.807'deki 50 günlük basit hareketli ortalama direncine doğru, gün içinde sert bir yükseliş yaşanabilir. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.