Kolombiyalı milyarder Jaime Gilinski Bacal, Metro Bank'ı kurtardı

Kolombiyalı milyarder Jaime Gilinski Bacal, Metro Bank'ı kurtardı

Kolombiyalı milyarder Jaime Gilinski Bacal, İngiltere'nin en büyük özel bankalarından biri olan Metro Bank'ı 325 milyon sterlinlik bir yatırımla kurtardı.

A+A-

Küresel finans devi Metro Bank, 2023 yılında yaşadığı likidite krizi nedeniyle iflasın eşiğine gelmişti. Bankayı kurtarmak için kolları sıvayan Kolombiyalı milyarder Jaime Gilinski Bacal, 325 milyon sterlinlik bir yatırım yaparak Metro Bank'ın yüzde 53'ünü satın aldı.

Gilinski Bacal, Metro Bank'a yaptığı yatırımla birlikte küresel finans dünyasında önemli bir oyuncu haline geldi. Forbes'un 2023 yılı verilerine göre Gilinski Bacal'ın net serveti 5,8 milyar dolar.

Gilinski Bacal'ın Metro Bank'ı kurtarması, İngiliz finans piyasalarında büyük yankı uyandırdı. Bankacılık uzmanları, Gilinski Bacal'ın deneyimli bir yatırımcı olması ve finans dünyasında güçlü bağlantıları bulunmasının, Metro Bank'ı krizden başarıyla çıkarmasına yardımcı olacağını belirtiyor.

Gilinski Bacal, Metro Bank'ın satın alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Metro Bank'ı kurtarmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Metro Bank, 2010 yılında kurulan ve İngiltere'nin en büyük özel bankalarından biri olan bir finans kuruluşudur. Banka, 2023 yılında yaşadığı likidite krizi nedeniyle İngiliz düzenleyici kurumlarından uyarı almıştı.

Gilinski Bacal, 1958 yılında Kolombiya'nın başkenti Bogota'da doğdu. Bogota Üniversitesi'nden mühendislik, Harvard Üniversitesi'nden ise işletme alanında yüksek lisans derecesi aldı. Kariyerine Morgan Stanley'de başlayan Gilinski Bacal, 1990 yılında kendi yatırım bankasını kurdu. 1998 yılında skandallarla gündeme gelen BCCI Bankası'nın Kolombiya iştiraki olan Banco Andino'yu satın alarak dikkatleri üzerine çekti. 2004 yılında ise Kolombiya'nın en büyük bankalarından biri olan Bancolombia'yı satın aldı.

Gilinski Bacal, Metro Bank'a yaptığı yatırımla birlikte küresel finans dünyasında önemli bir oyuncu haline geldi

İlgili Haberler