Sektรถrรผn, doฤrudan fiyatlara yansฤฑyacaฤฤฑ iรงin turizmi olumsuz etkileyebileceฤi itirazฤฑnda bulunduฤu konaklama vergisinde deฤiลikliฤe gidiliyor. Vergi oranฤฑ, teklifin ilk halindeki gibi yรผzde 2’ye รงekiliyor.
Hรผrriyet gazetesinin haberine gรถre, mevcut teklifte kademeli olmasฤฑ รถngรถrรผlen konaklama vergisinin ilk haline dรถneceฤi yani fiyat รผzerinden yรผzde 2 olarak hesaplanmasฤฑ planlanฤฑyor.
Teklifin ilk halinde de konaklama vergisi yรผzde 2 olarak รถngรถrรผlรผrken, Cumhurbaลkanฤฑ’nฤฑn bu oranฤฑ 3 katฤฑna kadar arttฤฑrmaya ya da yรผzde 1โe kadar indirmeye, konaklama tesisisin tรผrรผne, sฤฑnฤฑfฤฑna ve bulunduฤu yere gรถre farklฤฑlaลtฤฑrmaya yetkili olmasฤฑ รถnerilmiลti.
Teklifin Plan ve Bรผtรงe Komisyonuโndaki gรถrรผลmelerinde bu maddede deฤiลikliฤe gidilerek, konaklama vergisi konaklama tesisinin tรผrรผne gรถre farklฤฑlaลtฤฑrฤฑlmฤฑล, komisyondaki deฤiลiklikle konaklama vergisinin 5 yฤฑldฤฑzlฤฑ otel ve tatil kรถylerinde kiลi baลฤฑna gecelik 18 TL, 4 yฤฑldฤฑzlฤฑ otel ve tatil kรถylerinde 12 TL, 3 yฤฑldฤฑzlฤฑ otel ve belediye belgeli konaklama tesislerinde 9 TL, 2 ve 1 yฤฑldฤฑzlฤฑ otel, pansiyon, model, apart otel ve kampinglerde 6 TL, butik otel ve รถzel konaklama tesislerinde 18 TL, diฤerlerinde de 6 TL olarak uygulanmasฤฑ รถngรถrรผlmรผลtรผ.
Sektรถrรผn itirazlarฤฑnฤฑ da dikkate alan AK Parti yรถnetimi, Meclis Genel Kuruluโndaki gรถrรผลmeleri dรผn baลlayan teklifte konaklama vergisini รถnergeyle teklifin ilk halindeki gibi yรผzde 2โye รงekmeyi dรผลรผnรผyor.







