Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Kรถrfez รผlkelerinden Katar’a Tรผrkiye resti

Dรถrt Arap รผlkesi, Doha'ya, Katar'daki Tรผrkiye'nin askeri รผssรผnรผn kapatฤฑlmasฤฑnฤฑ da iรงeren 13 maddelik talep listesi yolladฤฑ
Kรถrfez รผlkelerinden Katar'a Tรผrkiye resti Borsatek

Katar’a โ€˜terรถrizmi desteklediฤŸi’ gerekรงesiyle yaptฤฑrฤฑmlar uygulamaya baลŸlayan 4 Arap รผlkesi, Doha’ya, aralarฤฑnda Katar’daki Tรผrkiye’nin askeri รผssรผnรผn kapatฤฑlmasฤฑ talebinin de yer aldฤฑฤŸฤฑ 13 maddelik bir liste yolladฤฑ.

Suudi Arabistan, BirleลŸik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mฤฑsฤฑr ve Kuveyt gibi รผlkelerin, Katar’dan talepleri gรผn yรผzรผne รงฤฑkmaya baลŸladฤฑ.

Suudi Arabistan’ฤฑn baลŸฤฑnฤฑ รงektiฤŸi Kรถrfez bรถlgesindeki Arap รผlkeleri, Katar’a yolladฤฑฤŸฤฑ listede Tรผrkiye’nin รผlkedeki El Rayyan Askeri รœssรผ’nรผ kapatฤฑlmasฤฑnฤฑ talep etti. Sรถz konusu maddede ลŸu ifadelere yer verildi: “Yakฤฑn zamanda kurulan Tรผrkiye’nin askeri รผssรผnรผ kapatฤฑn. Katar topraklarฤฑ iรงinde Tรผrkiye’yle askeri iลŸ birliฤŸine son verin.”

Listede ayrฤฑca Katar merkezli ve uluslararasฤฑ yayฤฑn yapan Al Jazeera televizyonunun kapatฤฑlmasฤฑ, Yemen’de hรผkรผmete karลŸฤฑ savaลŸan ลžii Husilere mali desteฤŸin kesilmesi, ฤฐran ile diplomatik iliลŸkilerin dondurulmasฤฑ, terรถr รถrgรผtรผ olarak kabul edilen grup ve hareketlere maddi desteฤŸe son verilmesi gibi maddeler de yer alฤฑyor. Bu รถrgรผtler Mรผslรผman KardeลŸler, IลžฤฐD, El Kaide, Nusra ve Hizbullah olarak sฤฑralanฤฑyor.

Listede yer alan maddelerin tamamฤฑ ise ลŸรถyle:

ฤฐran’la diplomatik iliลŸkileri kes ve ฤฐran’daki ofislerini kapat. ฤฐran Devrim Muhafฤฑzlarฤฑ รผyelerini Katar’dan gรถnder. ฤฐran’la askeri iลŸbirliฤŸini sonlandฤฑr. ฤฐran’la ticarette ABD yaptฤฑrฤฑmlarฤฑna uy.

Mรผslรผman KardeลŸler, DEAลž, El Kaide ve Lรผbnan Hizbullah’ฤฑ gibi ‘terรถrist organizasyonlarla’ iliลŸkini bitir. Resmi olarak bu yapฤฑlarฤฑ terรถrist ilan et.

Al Jazeera’yi ve baฤŸlantฤฑlฤฑ istasyonlarฤฑnฤฑ kapat.

Arabi21, Rassd, Al Arabiya, Al Jadeed ve Middle East Eye da dahil olmak รผzere direk veya dolaylฤฑ yoldan Katar fonlu olan medya kuruluลŸlarฤฑnฤฑ kapat.

Tรผrkiye’nin Katar’daki askeri varlฤฑฤŸฤฑnฤฑ derhal iptal et. Katar topraฤŸฤฑnda Tรผrkiye’yle askeri iลŸbirliฤŸini bitir.

Suudi Arabistan, BAE, Mฤฑsฤฑr, Bahreyn, ABD, Kanada ve diฤŸer รผlkeler tarafฤฑndan terรถrist olarak gรถrรผlen kiลŸiler, gruplar ve organizasyonlara her tรผrlรผ yardฤฑmฤฑ kes.

Suudi Arabistan, BAE, Mฤฑsฤฑr ve Bahreyn tarafฤฑndan aranan terรถristleri teslim et. Mal varlฤฑklarฤฑnฤฑ dondur. Hareketleri ve finansal durumlarฤฑ ile ilgili istenen bilgileri paylaลŸ.

BaลŸka รผlkelerin iรงiลŸlerine karฤฑลŸmayฤฑ kes. Suudi Arabistan, BAE, Mฤฑsฤฑr ve Bahreyn vatandaลŸlarฤฑna Katar vatandaลŸlฤฑฤŸฤฑ verme. Katar vatandaลŸlฤฑฤŸฤฑ bulunanlarฤฑn kendi รผlkelerinin yasalarฤฑnฤฑ ihlal etmeleri durumunda pasaportlarฤฑnฤฑ iptal et.

Suudi Arabistan, BAE, Mฤฑsฤฑr ve Bahreyn’deki muhalif gruplarla tรผm iliลŸkileri kes. Katar’ฤฑn bu gruplarla รถnceki iliลŸkileri ve bu gruplara sunduฤŸu desteฤŸin tรผm belgelerini teslim et.

Katar’ฤฑn politikalarฤฑ nedeniyle son yฤฑllarda yaลŸanan can ve mal kayฤฑplarฤฑ iรงin tazminat รถde. Tazminat miktarฤฑ daha sonra Katar’la birlikte belirlenecek.

Askeri, politik, sosyal ve ekonomik olarak diฤŸer Kรถrfez ve Arap รผlkeleriyle 2014’te Suudi Arabistan’da belirlenen รงizgiye gel.

Tรผm talepler Katar’a ulaลŸtฤฑktan sonra 10 gรผn iรงerisinde kabul edilmezse, talep listesi geรงersiz olacaktฤฑr. Bu dรถkรผman, Katar’ฤฑn talepleri kabul etmemesi durumunda รผlkelerin ne yapacaฤŸฤฑnฤฑ aรงฤฑklamaz.

Taleplerin kabulรผnden sonra ilk yฤฑl iรงin aylฤฑk denetimlere razฤฑ ol. ฤฐkinci yฤฑlda her รงeyrekte, takip eden 10 yฤฑlda ise yฤฑllฤฑk denetimleri kabul et.

10 GรœN SรœRE VERฤฐLDฤฐ

Listedeki taleplere uyulmasฤฑ iรงin Katar’a 10 gรผn sรผre verildi. ร–te yandan listenin Doha’ya, Kuveyt aracฤฑlฤฑฤŸฤฑyla ulaลŸtฤฑrฤฑldฤฑฤŸฤฑ kaydedildi. (Sputnik)

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.8746.87960.1%
EURO 53.730853.74290.41%
JAPON YENฤฐ 3.4513.459-0.49%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.065358.09110.29%
STERLฤฐN 62.956262.96750.4%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89576.89790.27%
RUS RUBLESฤฐ 0.61510.61580.43%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62699.16 1.1146%
Ethereum 1740.25 0.0462%
Tether USDt 1.00 0.0105%
BNB 568.58 0.6714%
Solana 77.63 0.595%
USDC 1.00 0.0066%
XRP 1.09 1.0611%
Dogecoin 0.07 -0.0441%
Toncoin 1.59 -0.3923%
Cardano 0.17 0.4564%
Shiba Inu 0.00 1.0877%
Avalanche 6.72 4.475%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam