Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

KรถลŸesi yok ama ‘yฤฑlฤฑn kรถลŸe yazarฤฑ’ oldu

Hazine eski MรผsteลŸarฤฑ, ekonomist Mahfi EฤŸilmez, kรถลŸesi olmadฤฑฤŸฤฑ halde TรœYฤฐD tarafฤฑndan "yฤฑlฤฑn kรถลŸe yazarฤฑ" seรงilmesinin ironik ama mutlu edici olduฤŸunu yazdฤฑ
KรถลŸesi yok ama 'yฤฑlฤฑn kรถลŸe yazarฤฑ' oldu Borsatek

Hazine eski MรผsteลŸarฤฑ, ekonomist Mahfi EฤŸilmez, kรถลŸesi olmadฤฑฤŸฤฑ halde TรœYฤฐD tarafฤฑndan “yฤฑlฤฑn kรถลŸe yazarฤฑ” seรงilmesinin ironik ama mutlu edici olduฤŸunu yazdฤฑ.

EฤŸilmez konu ile ilgili olarak bloฤŸunda yer alan yazฤฑsฤฑnda, “ร–dรผl tรถreni รถncesinde bana gรถnderilen yazฤฑda derneฤŸim yatฤฑrฤฑmcฤฑ iliลŸkileri profesyonelleri arasฤฑnda yaptฤฑฤŸฤฑ anket sonucunda yatฤฑrฤฑmcฤฑ iliลŸkileri profesyonellerinin beni โ€˜en รงok izlenen ekonomi kรถลŸe yazarฤฑโ€™ olarak seรงtikleri ve bunun sonucu olarak da dernek tarafฤฑndan โ€˜yฤฑlฤฑn ekonomi kรถลŸe yazarฤฑโ€™ olarak belirlendiฤŸim ifade ediliyordu.” dedi.

EฤŸilmez’in bloฤŸunda yer alan yazฤฑnฤฑn konuyla ilgili kฤฑsmฤฑ ลŸรถyle: “ลžimdiye kadar รงeลŸitli รถdรผller aldฤฑm ama รถnce alamadฤฑฤŸฤฑm bir รถdรผlle ilgili bir anฤฑmฤฑ paylaลŸayฤฑm. 1997 yฤฑlฤฑnฤฑn Temmuz ayฤฑnda Hazine MรผsteลŸarlฤฑฤŸฤฑna atandฤฑm. ฤฐลŸe baลŸlar baลŸlamaz, gerek Hazineโ€™deki gerekse Planlama ve Merkez Bankasฤฑโ€™ndaki arkadaลŸlarla birlikte yapฤฑsal reformlar konusunda ekonomi bรผrokrasisinin yapabileceฤŸi ลŸeylerin hemen hepsini yaptฤฑk. Dรถnemin รงok popรผler bir ekonomi dergisi her ay iลŸ insanlarฤฑ ve finans yรถneticileri arasฤฑnda bir anket yapฤฑyor ve ayฤฑn baลŸarฤฑlฤฑ kiลŸilerini onlarฤฑn oylarฤฑyla belirliyordu. Bendeniz ayฤฑn bรผrokratฤฑ dalฤฑnda Temmuz ayฤฑndan Aralฤฑk ayฤฑna kadar aรงฤฑk ara รถnde gittim.

Benden sonra gelenlerle aramda neredeyse 5 โ€“ 6 kat fark vardฤฑ. Normal olarak yฤฑlsonunda da yฤฑlฤฑn bรผrokratฤฑ seรงilmem gerekiyordu. Ben, bรผrokrat olarak verdiฤŸim dรผzenleme sรถzlerini tutmuลŸ, arkadaลŸlarฤฑmla birlikte, ekonomi bรผrokrasisine dรผลŸen adฤฑmlarฤฑ atmฤฑลŸtฤฑm, ama siyasetรงiler kendilerine dรผลŸen yapฤฑsal reform adฤฑmlarฤฑnฤฑ atmฤฑyorlardฤฑ. O nedenle o gรถrevde daha fazla durmamฤฑn anlamฤฑ kalmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ dรผลŸรผnerek Aralฤฑk ayฤฑnda istifa ettim. Sonuรง olarak aylarca en baลŸta gittiฤŸim anketlerde birden adฤฑm silindi ve benden รงok geride olan bir arkadaลŸ yฤฑlฤฑn bรผrokratฤฑ seรงildi. Benim iรงin hoลŸ ama bir o kadar da hรผzรผnlรผ bir ders oldu bu. Anketi yapanlar ve katฤฑlanlar ya hรผkรผmetin tepkisinden korkarak veya benim istifama kฤฑzdฤฑklarฤฑ iรงin beni yฤฑlฤฑn bรผrokratฤฑ seรงmemiลŸlerdi. Oysa asฤฑl o zaman beni yฤฑlฤฑn bรผrokratฤฑ seรงmeleri gerekirdi. ร‡รผnkรผ o gรผnden beri Tรผrkiye yapฤฑsal reformlarฤฑ yapamฤฑyor. Beni, uฤŸruna istifa ettiฤŸim, yapฤฑlamayan yapฤฑsal reformlar nedeniyle yฤฑlฤฑn bรผrokratฤฑ seรงselerdi, bu, siyasetรงiler iรงin bir ders olabilir ve belki yapฤฑsal reformlarฤฑn bir bรถlรผmรผ yapฤฑlmฤฑลŸ olurdu.

GeรงmiลŸte รงeลŸitli รผniversite ve okullardan, Radikal Gazetesinde yazdฤฑฤŸฤฑm yazฤฑlar dolayฤฑsฤฑyla โ€˜yฤฑlฤฑn ekonomi kรถลŸe yazarฤฑโ€™ veya โ€˜en iyi iktisatรงฤฑโ€™, รงeลŸitli dernek ve kurumlardan, NTV ve CNBCeโ€™de yaptฤฑฤŸฤฑmฤฑz ortak programlardan dolayฤฑ โ€˜en iyi ekonomi programฤฑโ€™ รถdรผlรผ gibi adlarla birkaรง kez รถdรผl aldฤฑm. Ama bir kรถลŸem olmadฤฑฤŸฤฑ halde, bloฤŸumda kendime yazdฤฑฤŸฤฑm yazฤฑlarla โ€˜yฤฑlฤฑn ekonomi kรถลŸe yazarฤฑ รถdรผlรผโ€™ alacaฤŸฤฑm doฤŸrusu pek aklฤฑma gelmezdi. KรถลŸem olmadฤฑฤŸฤฑ ve รผstelik kendime yazdฤฑฤŸฤฑm halde blog yazฤฑlarฤฑmla bu รถdรผlรผ almamฤฑn yarattฤฑฤŸฤฑ ironi, bu รถdรผlรผ benim aรงฤฑmdan รงok daha anlamlฤฑ ve deฤŸerli kฤฑlฤฑyor. KรถลŸesi olmayan bir blog yazarฤฑ olarak โ€˜yฤฑlฤฑn ekonomi kรถลŸe yazarฤฑโ€™ seรงilmemin, kรถลŸesi olan kรถลŸe yazarlarฤฑnฤฑ kฤฑskandฤฑracaฤŸฤฑnฤฑn da farkฤฑndayฤฑm.

Bu bloฤŸu siz okurlar, izleyenler, yorum yapanlar bu noktaya taลŸฤฑdฤฑnฤฑz. Sizlerin ilgisi olmasaydฤฑ bu blog buralara yรผkselemezdi. Ben de bir kรถลŸem olmadฤฑฤŸฤฑ halde โ€˜yฤฑlฤฑn ekonomi kรถลŸe yazarฤฑโ€™ seรงilemezdim. Onun iรงin bu รถdรผlรผ sizlere armaฤŸan ediyorum. TeลŸekkรผr ederim.  “

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.459846.46440.04%
EURO 53.206753.2215-0.17%
JAPON YENฤฐ 3.4753.4830.26%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.464257.4912-0.14%
STERLฤฐN 61.336961.3512-0.27%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85366.85510.13%
RUS RUBLESฤฐ 0.62420.6288-1.1%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64073.89 0.3557%
Ethereum 1743.86 1.2393%
Tether USDt 1.00 0.0115%
BNB 593.07 0.8198%
Solana 73.92 1.4758%
USDC 1.00 0.0015%
XRP 1.13 -0.8315%
Dogecoin 0.08 0.5223%
Toncoin 1.66 -0.8738%
Cardano 0.16 0.5634%
Shiba Inu 0.00 -0.3996%
Avalanche 6.25 -0.1656%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam