Koza'nın bir madeni daha kapatıldı

Koza'nın bir madeni daha kapatıldı

Hükümet cemaat çekişmesi iş dünyasında da sürüyor. Cemaate yakınlığı ile bilinen ve 17 Aralık'tan sonra da benzer uygulamalar ile karşı karşı karşıya kalan Koza Grubu'nun bir madeninde daha üretim idari kararla durduruldu. Koza hisseleri yüzde 5 geriledi.

A+A-

Koza Altın hisseleri, cevher üretiminin yaklaşık üçte birini gerçekleştiren Kaymaz madeninde bulunan bir açık maden ocağındaki faaliyetlerinin Eskişehir Valiliği tarafından durdurulmasının ardından yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.

Koza Altın karara karşı yasal haklarını kullanacağını açıklarken, hisseler gün içinde 20.9 liraya kadar yükseldikten sonra yüzde 5.2 kayıpla 19.25 liradan işlem görüyor. BIST-100 endeksi ise yüzde 0.75 artıda bulunuyor.

Kaymaz işletmesinde şirketin cevher üretiminin yüzde 29'u gerçekleştiriliyor. Geçen yıl toplam 2.23 milyon ton cevher üreten Koza Altın, Kaymaz madeninde ise 668,129 ton altın ve gümüş cevheri üretti.

Tesiste ayrıca cevher işlenilip altın ve gümüş üretiliyor. Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, Karakaya köyünde yer alan maden ocağının bir kısmının mera olduğu gerekçesiyle durdurulduğu, ancak resmi kayıtlarda alanın bu şekilde sınıflandırılmadığı ifade edilerek, "İşletmemiz Maden Kanunu ve diğer kanunlar kapsamında gerekli tüm izinlere sahiptir... Bu işlemle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanılacağımızı kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz" denildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.