Spor Toto Sรผper Lig’in yayฤฑncฤฑ kuruluลu BeฤฐN Sports’un Tรผrk lirasฤฑnฤฑn deฤer kaybetmesinin ardฤฑndan 2016’da yapฤฑlan anlaลmanฤฑn deฤiลtirilmesini istemesi ve gerekli รถdemeyi yapmamasฤฑndan kaynaklanan kriz sรผrรผyor. Kulรผpler anlaลmanฤฑn deฤiลmemesi iรงin direnirken Digitรผrk anlaลmanฤฑn “sรผrdรผrรผlemez” olduฤunu ifade etti.
Bir sรผredir devam eden anlaลmazlฤฑk nedeniyle Sรผper Lig’in baลlangฤฑรง tarihinin ertelenebileceฤi ileri sรผrรผlmรผลtรผ
Yeni sezonda dolar kurunu sabitlemek isteyen yayฤฑncฤฑ kuruluลa kulรผpler รผst รผste olumsuz cevaplar verirken, TFF ile Digitรผrk son bir buรงuk ayda 12 defa konu hakkฤฑnda gรถrรผลtรผฤรผ ancak bir sonuca varamadฤฑฤฤฑ belirtildi.
Financial Times’ฤฑn Tรผrkiye muhabiri Laura Pitel’e aรงฤฑklamalarda bulunan Digitรผrk, “Mevcut anlaลma aรงฤฑkรงa sรผrdรผrรผlemez. Hiรงbir ลirketin 2016 anlaลmasฤฑnฤฑn ลartlarฤฑ altฤฑnda รงalฤฑลmasฤฑ mรผmkรผn deฤil. Bu eลsiz ekonomik durumda ligin finansal diriliฤini sฤฑrtlama sorumluluฤu sadece bizde olmamalฤฑ. Ekonomik durum bรผtรผn ลirketleri etkiliyor” ifadelerini kullandฤฑ.
Konuya yakฤฑn bir kaynaฤฤฑn aktardฤฑฤฤฑna gรถre 2015 yฤฑlฤฑnda Katarlฤฑ BeฤฐN Media tarafฤฑndan satฤฑn alฤฑnan Digitรผrk’รผn yรถneticileri Tรผrk futbol kulรผplerinin onlarฤฑ ekonomik zorluklardan “kurtaracaฤฤฑnฤฑ” beklemesinden memnun deฤil. Konuya yakฤฑn bir baลka kaynak ise Katarlฤฑ ลirketin “blรถf” yaptฤฑฤฤฑnฤฑ ve bahsedilen meblaฤฤฑnฤฑn ลirket iรงin bรผyรผk bir miktar olmadฤฑฤฤฑnฤฑ ifade etti.
TFF ile BeฤฐN arasฤฑndaki gรถrรผลmelere yakฤฑn bir baลka isim ise iki taraf arasฤฑndaki anlaลmazlฤฑฤฤฑn tek kaynaฤฤฑnฤฑn bu olmadฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.(24)







