Krizden sonraki en büyük banka arzı

Krizden sonraki en büyük banka arzı

ABN AMRO Bank hisse başına 17,75 euro toplamda 17,9 milyar dolarlık halka arzla 2008 finansal krizden bu yana Avrupa'nın en büyük banka halka arzı oldu.

A+A-

Hollanda hükümeti tarafından işletilen ABN AMRO Bank N.V, hisse başına 17,75 euro (19 dolar) toplamda 17,9 milyar dolarlık halka arz değeriyle 2008 yılındaki finansal krizden bu yana Avrupa'nın en büyük banka halka arzı oldu.

Reuters'ın haberine göre Hollanda hükümeti 2008 krizinde zor duruma düşen ABN Amro'nun yeniden halka açık bir bankaya dönüştürülmesi için piyasa değerini belirledi. ABN AMRO Bank'ın piyasa değeri 16,7 milyar euro (17.9 milyar dolar) olarak açıklandı. Hollanda hükümetinin halka arzda en az 3.3 milyar eurosunu karşılayacağı belirtildi.

Hisseleri bugün işlem görmeye başlayacak olan ABN Amro, 2008 yılındaki küresel krizde zor duruma düşmüş ve Hollanda hükümeti tarafından kurtarılmıştı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.