Apple‘a yakฤฑn kaynaklardan biri olan analist Ming-Chi Kuo iPhone 16 ile ilgili karamsar bir รถngรถrรผde bulundu. Kuo’ya gรถre Apple yฤฑl boyunca รผrettiklerinde ve sevkiyatlarฤฑnda bรผyรผk bir dรผลรผล gรถrecek.
TF Securities analisti Ming-Chi Kuo tarafฤฑndan Medium’da yayฤฑnlanan bir gรถnderide, tedarik zinciri araลtฤฑrmalarฤฑ Apple’ฤฑn รถnemli yarฤฑ iletken bileลenlerinin sevkiyatฤฑnฤฑ yaklaลฤฑk 200 milyona dรผลรผrdรผฤรผnรผ gรถsteriyor. Gรถrรผnรผลe gรถre bu, yฤฑllฤฑk bazda %15’lik bir dรผลรผลe ve 2024 yฤฑlฤฑnda bรผyรผk telefon รผreticileri arasฤฑnda “en รถnemli dรผลรผลe” denk geliyor.
ฤฐddialara gรถre iPhone 15 ve yฤฑlฤฑn ilerleyen dรถnemlerinde iPhone 16 modellerinin sevkiyatฤฑ 2024’รผn ilk ve ikinci yarฤฑsฤฑnda yฤฑllฤฑk bazda %10 ve %15 azalacak.
Kuo’ya gรถre iPhone, “รผst dรผzey cep telefonu tasarฤฑmฤฑnda yeni bir paradigmanฤฑn aciliyeti ve รin pazarฤฑndaki sevkiyatlarda devam eden dรผลรผล de dahil olmak รผzere, sevkiyatlarda รถnemli bir dรผลรผลe yol aรงacak yapฤฑsal zorluklarla karลฤฑ karลฤฑya.”
Bu yeni paradigmanฤฑn iPhone 16’ya deฤil, iPhone 17’ye geleceฤi iddia ediliyor. Bu, akฤฑllฤฑ telefonlarda yapay zeka odaklฤฑ deneyimlerin yanฤฑ sฤฑra, o zaman bile gelmeyebilecek katlanabilir cihazlar iรงin bir pazar talebini de iรงeriyor.
Bu arada, รin pazarฤฑndaki dรผลรผล Huawei’nin geri dรถnรผลรผne ve รผst dรผzey kullanฤฑcฤฑlar arasฤฑnda katlanabilir cihazlarฤฑn yรผkseliลine baฤlanฤฑyor. Apple’ฤฑn haftalฤฑk รin sevkiyatlarฤฑnฤฑn bir รถnceki yฤฑla gรถre %30 ila %40 arasฤฑnda azaldฤฑฤฤฑ gรถrรผlรผyor.
Analist ayrฤฑca Apple’ฤฑn “en erken 2025 yฤฑlฤฑna kadar” iPhone modellerinde radikal bir deฤiลiklik yapmayacaฤฤฑnฤฑย tahmin ediyor. O zamana kadar bunun “Apple’ฤฑn iPhone sevkiyat ivmesine ve ekosistem bรผyรผmesine muhtemelen zarar vereceฤi” konusunda uyarฤฑyor.
Kuo, beล yฤฑl รผst รผste iPhone satฤฑลlarฤฑnฤฑn dรผลeceฤini รถngรถrmรผล ve bu her zaman gerรงekleลmemiลti. Bu, bugรผne kadar yฤฑldan yฤฑla yaลanan en bรผyรผk dรผลรผล gibi gรถrรผnรผyor.







