BDDK verilerine gรถre, kur korumalฤฑ mevduat miktarฤฑ 4 Martโta 539,2 milyar TLโye yรผkseldi. Bu kalemde bir haftalฤฑk artฤฑล 19,1 milyar TL oldu.
Toplam mevduat iรงinde kur korumalฤฑ mevduat oranฤฑ yรผzde 9,5โe yรผkseldi.
Dรถviz kurlarฤฑ ve altฤฑndaki artฤฑล, kur korumalฤฑ mevduatฤฑn kamu bรผtรงesine yรผkรผnรผ artฤฑrฤฑyor.
รte yandan, Merkez Bankasฤฑโnฤฑn (TCMB) brรผt rezervleri geรงen hafta 2,8 milyar dolar dรผลรผลle 110,3 milyar dolara geriledi.
TCMBโnin net rezervleri de bu dรถnemde 41 milyon dolar gibi sฤฑnฤฑrlฤฑ bir miktarda azalarak 18,1 milyar dolara geriledi.
Swap hariรง net rezerv ise -42,6 milyar dolar oldu.
4 Mart haftasฤฑnda yurt iรงi yerleลiklerin dรถviz mevduatฤฑ 1,7 milyar dolar azalarak 214,1 milyar dolara geriledi. Pariteden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล gerileme 607 milyon dolar azalฤฑrken, dรผลรผล gerรงek kiลilerde 518 milyon dolar, tรผzel kiลilerde 89 milyon dolar oldu.
Kur korumalฤฑ mevduatฤฑn etkisiyle yerleลiklerin yabancฤฑ para mevduatฤฑnda toplam dรผลรผล, yฤฑl baลฤฑndan itibaren 22,7 milyar dolar, 24 Aralฤฑk 2021 tarihinden itibaren 25,3 milyar oldu.
TCMBโnin bugรผn yayฤฑmladฤฑฤฤฑ bir diฤer veri, yabancฤฑlarฤฑn portfรถy hareketi oldu. Buna gรถre yabancฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑ 4 Mart haftasฤฑnda 309 milyon dolarlฤฑk hisse, 181 milyon dolarlฤฑk da tahvil satฤฑลฤฑ gerรงekleลtirdi.
Yabancฤฑlarฤฑn hisse senedi, TL tahvil ve swap pozisyonu yฤฑl baลฤฑndan bu yana 6,3 milyar dolar azaldฤฑ.







