Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

Fed faiz indirimi beklentileri gölgesinde altın rekor kırdı, Bitcoin kritik eşiği aştı. Cuma günkü rallinin ardından ABD tahvilleri ve hisse vadelileri yeni haftaya daha temkinli girdi.

A+A-

Fed swaplarının Mayısa kadar çeyrek puanlık, Aralık 2024’e kadar ise tam yüzde puanlık faiz indirimini fiyatlaması sonrası Cuma günü ralli yapan hisse ve tahviller yeni haftanın ilk işlem gününde kazançlarının bir kısmını geri veriyor.

Cuma gününü 13 baz puanlık düşüş ile kapatan ABD 10 yıllık tahvil getirisi bu sabah beş baz puan artışla yüzde 4,251’den işlem görüyor. S&P 500 ve Nasdaq 100 cuma gününü yüzde 0,5’i aşan yükselişlerle kapamıştı. İki endeksin vadelileri kayıp yaşıyor.

Kayıplar Asya Pasifik Borsalarına da yansıyor.

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı hafif toparlanıyor. Geçtiğimiz haftayı yüzde 0,4 düşüşle kapatan Bloomberg Dolar Endeksi yeni haftaya yüzde 0,1 yükselişle 1.235 seviyesinden başlıyor. OPEC+ arz kesintilerinin piyasayı dengelemeyeceği düşüncesiyle petrol fiyatları düşmeye devam ediyor. Son altı haftadır gerileyen Brent petrol yüzde 0,4 düşüşle 78,5 dolara geriledi.

İlgili Haberler