Dรถviz kurunun aฤustos ayฤฑnda 7.24 lira ile tarihinin en yรผksek seviyesine รงฤฑkmasฤฑ ve kredi faizlerinin yรผkselmesinin ardฤฑndan hฤฑzlanan konkordato baลvurularฤฑnฤฑn 1700’e yaklaลtฤฑฤฤฑ belirtiliyor. Ancak son aylarda fฤฑrtฤฑnanฤฑn atlatฤฑlmasฤฑ ve dรถviz kurunda bir istikrar oluลmasฤฑ รผzerine konkordato ilan eden firmalardan caymalar baลladฤฑ. Bankalar ile masaya oturan 7 ลirket konkordatodan vazgeรงerken borรงlarฤฑnฤฑ yapฤฑlandฤฑrma konusunda ikna olan 56 ลirketin de baลvurularฤฑnฤฑ geri รงekeceฤi รถฤrenildi. Son olarak, รผnlรผ mรผcevher markalarฤฑndan Gilan, konkordato talebinden kendi isteฤi ile vazgeรงmiลti.
Dรผnya gazetesinin gรถrรผลtรผฤรผ bir bankacฤฑ, konkordato baลvurusu รถncesinde yapฤฑlandฤฑrma konusunu hiรง gรผndemine almamฤฑล ลirketlerin bu kararฤฑndan dรถndรผklerine dikkat รงekiyor.
รte yandan, 1700’e yakฤฑn baลvurunun arasฤฑnda en son olarak Kurtlar Vadisi, Gรผldรผr Gรผldรผr Show gibi televizyon programlarฤฑna sponsorluk yapan Ege Bรถlgesi’nin mobilya devi olan Can Mobilya Uฤur Dayanฤฑklฤฑ Tรผketim Mallarฤฑ ve Reklamcฤฑlฤฑk Hizmetleri Ticaret Limited ลirketi konkordato talebini mahkemeye iletti.







