Kürtler adım adım bağımsızlığa gidiyor

Kürtler adım adım bağımsızlığa gidiyor

Irak'ta referanduma hazırlanan Kürtler, iki petrol sahasının denetimini ele geçirirken, Kürt bakanların hükümet çalışmalarına katılmayacağını açıkladılar

A+A-

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Başbakan Nuri el Maliki'nin özerk Kürt yönetiminin başkenti olan Erbil'in "teröristlerin üssü" olduğu yolundaki suçlamasını protesto etmek için Kürt bakanların hükümet çalışmalarına katılmayacaklarını söyledi.

Zebari, "Hükümetteki çalışmalarımızı askıya aldık" dedi. Kürt siyasetçiler kabine toplantılarına katılmayacaklarını dün açıklamışlardı.

Irak'ta dışişleri, ticaret, göç, sağlık bakanlıkları ve başbakan yardımcılığı Kürt siyasetçilerde. Irak'ın, bir an önce geniş kapsamlı bir hükümet kurulmazsa bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Zebari, "Ülke artık gerçek anlamda üç devlete bölünmüş durumda. Kürtler, kara devlet (IŞİD) ve Bağdat" dedi.

Öte yandan Kuzey Irak'taki özerk Kürt yönetiminin silahlı gücü peşmergeler Kerkük yakınlarındaki iki petrol sahasındaki Arap çalışanları uzaklaştırıp yerlerine Kürt çalışanları getirerek kontrol altına aldı.

Bağdat'taki Petrol Bakanlığı ve Kuzey Petrol Şirketi kaynaklarının verdiği bilgiye göre peşmerge güçleri bugün erken saatlerde Bai Hassan ve Kerkük petrol sahalarını kontrol altına aldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.