Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve Hรผkรผmet Sรถzcรผsรผ Numan Kurtulmuล, AHaber’de katฤฑldฤฑฤฤฑ canlฤฑ yayฤฑnda gรผndeme iliลkin sorulara yanฤฑt verdi.
Numan Kurtulmuล’un aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn detaylarฤฑ ลรถyle:
“CHP, malesef TBMM’ye yakฤฑลmayan hareketler gรถsterdi. ฤฐkinci turda CHP tabii ki direnรง gรถsterecek ama tavsiyemi Tรผrkiye’ye yakฤฑลmayacak ve Tรผrkiye’yi rezil edecek gรถrรผntรผler sergilenmemesidir. Nihai kararฤฑ millet verecek. CHP’nin tavฤฑrlarฤฑnฤฑn anlaลฤฑlabilir bir seviyede kalmasฤฑnฤฑ arzu ederiz. CHP bu gรถrรผntรผlerle kendisine zarar veriyor. Karar milletin kendisindedir.
ฤฐKฤฐNCฤฐ OYLAMA รARลAMBA GรNร
ฤฐlk turdaki seรงim sonuรงlarฤฑ ikinci turun aynasฤฑdฤฑr. Farklฤฑ bir sonuรง รงฤฑkmayacaฤฤฑ kanaatindeyim. Erken seรงim konusu ise; Parlamento bu konuyu รงรถzemezse o zaman erken seรงime gidilebilir. Erken seรงimin doฤru olmadฤฑฤฤฑ kanaatindeyim. Parlamento 2019’a kadar gรถrevini sรผrdรผrecektir. Nihayetinde Tรผrkiye referanduma gidiyor.
ฤฐLK DรRT MADDEDE DEฤฤฐลฤฐKLฤฐK TEKLฤฐFฤฐ OLDU MU?
AK Parti bu anayasa teklifini hazฤฑrlarken ilk 4 maddeyle ilgili herhangi bir gรผndem olmamฤฑลtฤฑr. Bu maddelerde deฤiลiklik sรถz konusu dรผnde bugรผnde sรถz konusu deฤildir.
REFERANDUM NE ZAMAN?
Meclisten bu konuda karar รงฤฑktฤฑktan sonra referanduma en kฤฑsa sรผrede gitmek en doฤrusudur. Zannediyorum ki mรผmkรผn olan en kฤฑsa sรผrede Nisan ayฤฑ baลฤฑnda referanduma gidilecektir.







