Yabancฤฑ ลirketler, bรถlgesel yรถnetim merkezlerini 1 Ocak 2019’a kadar Tรผrkiye’de kurma ลartฤฑyla, 1 Ocak 2022 yฤฑlฤฑna kadar kurumlar vergisi muafiyetlerinden yararlanmaya devam edebilecek.
Maliye Bakanlฤฑฤฤฑnฤฑn Kurumlar Vergisi Genel Tebliฤiโnde Deฤiลiklik Yapฤฑlmasฤฑna Dair Tebliฤi Resmi Gazete’de yayฤฑmlandฤฑ.
Buna gรถre, yabancฤฑ ลirketler, bรถlgesel yรถnetim merkezlerini 1 Ocak 2019’a kadar Tรผrkiye’de kurma ลartฤฑyla, 1 Ocak 2022 yฤฑlฤฑna kadar kurumlar vergisi muafiyetlerinden faydalanmayฤฑ sรผrdรผrecek.
Sรถz konusu tarihten itibaren kurulan bรถlgesel yรถnetim merkezleri ise vergi muafiyetinden yararlanamayacak.
รte yandan, tasfiye edilerek tรผzel kiลiliฤi ticaret sicilinden silinen kurumlar vergisi mรผkellefleriyle ilgili de bazฤฑ dรผzenlemeler gerรงekleลtirildi. Bu kapsamda, tasfiye รถncesi ve tasfiye dรถnemlerine iliลkin olarak 27 Mart 2018’den sonra yapฤฑlacak her tรผrlรผ vergi tarhiyatฤฑ ve ceza kesme iลleminde Vergi Usul Kanununun ilgili hรผkรผmleri dikkate alฤฑnacak.







