Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Kuveyt bankasฤฑ Tรผrkiye’de temsilcilik aรงtฤฑ

Bahreyn'in en bรผyรผk bankalarฤฑndan Bank of Bahrain and Kuwait (BBK), Tรผrkiye'de temsilcilik aรงtฤฑ.
Kuveyt bankasฤฑ Tรผrkiye'de temsilcilik aรงtฤฑ Borsatek

Bahreyn’in en bรผyรผk bankalarฤฑndan Bank of Bahrain and Kuwait (BBK), Tรผrkiye’de temsilcilik aรงtฤฑ.

1971 yฤฑlฤฑnda kurulduฤŸu Bahreyn KrallฤฑฤŸฤฑ’nฤฑn yanฤฑ sฤฑra Kuveyt, Hindistan’da Mumbai, Haydarabad, Aluva ve Yeni Delhi, BirleลŸik Arap Emiklikleri’nden (BAE) ise Dubai’de faaliyet gรถsteren, fiziksel olarak bulunmadฤฑฤŸฤฑ รผlkelerde de uluslararasฤฑ bankacฤฑlฤฑk departmanฤฑ รผzerinden hizmet veren BBK, Tรผrkiye’de aรงtฤฑฤŸฤฑ temsilcilik ile Tรผrkiye ve bรถlge arasฤฑnda ticaret kรถprรผsรผ kurmayฤฑ, iลŸ fฤฑrsatlarฤฑnฤฑ geliลŸtirmeyi hedefliyor.

Bank of Bahrain and Kuwait (BBK) รœst Yรถneticisi (CEO) Reyadh Sater, yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada, Tรผrkiye’deki temsilcilikte daha รงok yaptฤฑklarฤฑ iลŸlerin tanฤฑtฤฑmฤฑnฤฑ yapacaklarฤฑnฤฑ belirterek, “Buradaki รงalฤฑลŸanlarฤฑmฤฑz bize mรผลŸterilerimizin ne istediฤŸini bildirecek, biz de bu ลŸekilde buradaki fฤฑrsatlarฤฑ daha iyi ลŸekilde gรถreceฤŸiz.” dedi.

Sater, Tรผrkiye’yi BBK’yฤฑ Kรถrfez dฤฑลŸฤฑna taลŸฤฑyacak stratejik nokta olarak gรถrdรผklerini ifade ederek, BBK’nฤฑn Tรผrkiye’de temsilcilik aรงmasฤฑnฤฑn Bahreyn ve Tรผrkiye’nin ticari iliลŸkilerini daha da geliลŸtireceฤŸini kaydetti.

Tรผrkiye’nin ekonomik gรผcรผ, Kรถrfez ฤฐลŸbirliฤŸi Konseyi (GCC) ve รถzellikle Bahreyn ile olan olumlu iliลŸkileri nedeniyle BBK’nฤฑn bรผyรผme stratejisi doฤŸrultusunda bรผyรผk รถneme sahip olduฤŸunu vurgulayan Sater, “BBK ve Tรผrkiye’nin neredeyse 20 yฤฑla dayanan iliลŸkilerinin รถzellikle son 6 yฤฑlda daha da artmasฤฑ, bizim de yรถnรผmรผzรผ Tรผrkiye’ye รงevirmemize neden oldu.” ifadesini kullandฤฑ.

‘ฤฐlk amacฤฑmฤฑz koordinasyonu saฤŸlamak’

Reyadh Sater, Bahreyn Kralฤฑ Hamad bin ฤฐsa El Halife’nin birkaรง ay รถnce Tรผrkiye’yi ziyaret etmesinin iki รผlkenin birbirlerini anladฤฑฤŸฤฑnฤฑn ve bu iliลŸkiyi daha ileri gรถtรผrmeyi istediฤŸinin gรถstergesi olduฤŸunu ifade ederek, ลŸunlarฤฑ kaydetti:

“Tรผrk ekonomisi gerรงekten รงok gรผรงlรผ. Tรผrk insanฤฑ รงok iyi รงalฤฑลŸฤฑyor. Aslฤฑnda dรผnyadaki ekonomilerin รงoฤŸunluฤŸu gรผรงlรผk รงekiyor. Ama Tรผrkiye รงok kฤฑsa zamanda mรผkemmel iลŸler รงฤฑkardฤฑ. Tรผrkler รงok zorluklardan geรงti ama her seferinde krizlerden daha gรผรงlรผ รงฤฑktฤฑlar. Bizim bรผyรผme stratejimiz Tรผrk pazarฤฑna odaklanmak. Tรผrk ekonomisi, gรผรงlรผ ve gรผรงlรผkleri yenmeye yeteneฤŸi olan zorluklara karลŸฤฑ baลŸarฤฑyฤฑ yakalayacak.”

Tรผrkiye’de daha fazla bรผyรผme hedeflediklerini belirten Sater, “Temsilcilik ofisimizi aรงtฤฑฤŸฤฑmฤฑzdan dolayฤฑ belli bir sermaye giriลŸi yapmadฤฑk. ฤฐlk amacฤฑmฤฑz, koordinasyonu ve iki รผlke arasฤฑndaki danฤฑลŸmayฤฑ saฤŸlamak.” dedi.

‘Tรผrkiye ekonomisine gรผveniliyor’

BBK CEO’su Sater, Tรผrklerin son yฤฑllarda stratejilerinde oldukรงa baลŸarฤฑlฤฑ olduฤŸunu ve bunun da yatฤฑrฤฑmcฤฑlara cazip geldiฤŸini ifade ederek, Kรถrfez รผlkelerinden รงok sayฤฑda kiลŸinin Tรผrkiye’den mรผlk edindiฤŸini, bunun da Tรผrkiye ekonomisine ve yatฤฑrฤฑm ortamฤฑna gรผvendiklerini gรถsterdiklerini kaydetti.

Tรผrkiye’nin dรผnyanฤฑn 17’nci bรผyรผk ekonomisi olduฤŸunu belirten Sater, Tรผrkiye’nin jeopolitik olarak birtakฤฑm sorunlarla yรผzleลŸtiฤŸini, bunlarฤฑ รงรถzmesi halinde Tรผrkiye’nin รงok daha gรผรงlรผ olacaฤŸฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.

Son zamanlarda Tรผrkiye’den birรงok altyapฤฑ firmasฤฑ ve bรผyรผk ลŸirketin GCC รผlkelerinde iลŸ yapmaya รงalฤฑลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ anlatan Sater, ลŸรถyle devam etti:

“ร‡รผnkรผ GCC รผlkelerinde yeni geliลŸmeler var. ร–nceden ร‡in ve Avrupalฤฑ ลŸirketler bรผyรผk hisseler alฤฑyordu. Artฤฑk Tรผrk ลŸirketleri de teklif veriyor ve bรผyรผk projeler yapabiliyor. Tรผrk ลŸirketleri artฤฑk global alanda da rekabet edebilir seviyede. Kรถrfez รผlkelerinde daha รงok iลŸ yapabilmek iรงin Tรผrk ลŸirketlerinin Kรถrfez รผlkelerindeki yerel bankalarla baฤŸlantฤฑlฤฑ olmasฤฑ gerekir.”

‘Kรถrfez’de Tรผrk ลŸirketlerinin yanฤฑnda olacak’

BBK Tรผrkiye Mรผdรผrรผ Bilgรผn Gรผrkan da Tรผrkiye’den Kรถrfez’e giden รงok bรผyรผk Tรผrk ลŸirketleri olduฤŸunu belirterek, BBK’nฤฑn Kรถrfez’de Tรผrk ลŸirketlerinin yanฤฑnda olacaฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi.

Gรผrkan, BBK’nฤฑn Bahreyn’in en bรผyรผk bankasฤฑ olduฤŸunu ve her tรผrlรผ รผrรผnรผ bulunduฤŸunu ifade ederek, “O yรผzden hangi รผrรผnleri Tรผrkiye’de yapabilirler, hangi finans alanฤฑna daha iyi yatฤฑrฤฑm yapabilirler? Bunu gรถzlemlemek iรงin ฤฐstanbul’da temsilcilik ofisi aรงฤฑldฤฑ. Kรถrfez รผlkelerinde yaลŸayanlar Tรผrkiye’deki jeopolitik sorunlarฤฑn bittiฤŸinde ekonominin daha รงok bรผyรผyeceฤŸini dรผลŸรผnรผyor.” ลŸeklinde konuลŸtu.

Gรผrkan, temsilcilik ofislerinin, Tรผrkiye’ye atฤฑlan bankacฤฑlฤฑk sistemindeki bir adฤฑm olduฤŸunu sรถyledi.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.65146.66820.03%
EURO 53.253553.2635-0.12%
JAPON YENฤฐ 3.4693.4770.09%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.700757.7362-0.07%
STERLฤฐN 61.832661.8449-0.1%
ร‡ฤฐN YUANI 6.87146.87470.2%
RUS RUBLESฤฐ 0.59730.5996-1.21%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 59396.38 -0.9407%
Ethereum 1589.00 0.7368%
Tether USDt 1.00 0.0081%
BNB 551.57 -0.2116%
Solana 73.83 2.0701%
USDC 1.00 0.0198%
XRP 1.05 -0.1958%
Dogecoin 0.07 -1.069%
Toncoin 1.60 -0.9845%
Cardano 0.15 0.1593%
Shiba Inu 0.00 1.2967%
Avalanche 6.59 0.9321%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam