Kuzey Koreli hırsızlar 240 milyon dolarlık kripto parayı çaldı

Kuzey Koreli hırsızlar 240 milyon dolarlık kripto parayı çaldı

Hong Kong merkezli CoinEx'ten 70 milyon dolarlık kripto para çaldığından şüpheleniliyor. Uzmanlar bu son hırsızlıktan da Kuzey Kore'li Lazarus Group'u sorumlu tutuyor. Bu grubun hazirandan bu yana toplam 240 milyon dolar çaldığı hesaplanıyor.

A+A-

Kuzey Kore'nin Hong Kong merkezli CoinEx'ten 70 milyon dolarlık kripto para çalmış olabileceği düşünülüyor. Lazarus Group adlı hacker grubunun Kuzey Kore ile ilişkili olduğunu belirten iki blockchain araştırma firması olan Elliptic ve Chainalysis, çalıntı paranın bir bölümünün bu gruba ait bir kripto cüzdana transfer edildiğini iddia ediyor.

Lazarus Group'un son kripto soygunlarda 240 milyon dolar ele geçirdiği öne sürülüyor. CoinEx'in soygunu, dijital para dünyasını etkisi altına alan siber suçlar ve Kuzey Kore'nin devlet destekli bilgisayar korsanlığı konusunda artan endişeleri yansıtmakta.

Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir rapor, Kuzey Kore'nin siber hırsızlıkları finanse etmek için dijital paralardan yararlandığını ve bunun rejimin hayatta kalması için bir yol olduğunu öne sürülüyor. 

CoinEx soygunu, kripto para birimlerinin güvenliğine ve endüstrinin bu tehditlere karşı koymasına dikkat çekmekte. Bu nedenle kripto endüstrisi güvenlik protokollerini yeniden değerlendiriyor.

İlgili Haberler