Tarฤฑmsal รผrรผnlerin hasat dรถneminden itibaren 24 ay olan lisanslฤฑ depolarda azami depolanabilme sรผresi, 12 aya รงekildi.
Ticaret Bakanlฤฑฤฤฑ’nฤฑn, Hububat, Baklagiller ve Yaฤlฤฑ Tohumlar Lisanslฤฑ Depo Tebliฤinde Deฤiลiklik Yapฤฑlmasฤฑna Dair Tebliฤi, Resmi Gazete’de yayฤฑmlanarak yรผrรผrlรผฤe girdi.
Buna gรถre, lisanslฤฑ depolarda, buฤday, arpa, รงavdar, yulaf ve tritikale รผrรผnleri, aynฤฑ cins, grup, sฤฑnฤฑf ve derecelerde olmalarฤฑ ลartฤฑyla bir รถnceki yฤฑl รผrรผnleriyle karฤฑลtฤฑrฤฑlarak depolanabilecek.
Ayrฤฑca, hasat dรถneminden itibaren รผrรผnlerin lisanslฤฑ depolarda azami depolanabilme sรผresi 24 aydan 12 aya indirildi. Bu sรผre Toprak Mahsulleri Ofisine ait รผrรผnler iรงin 24 ay olarak uygulanmaya devam edecek.
Azami depolama sรผresi, depolama dรถneminin baลlangฤฑcฤฑ 1 Aฤustos 2022 tarihi ve sonrasฤฑnda olan รผrรผnler hariรง, hasat dรถnemi 2022 yฤฑlฤฑ ve รถncesi olan รผrรผnler iรงin 24 ay olarak uygulanacak.







