Lodosun bilançosu: 6 ölü

Lodosun bilançosu: 6 ölü

Tüm yurtta etkili olan lodos fırtınası nedeniyle Bursa'da 3 kişi, Balıkesir ve Çanakkale'de 1'er kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Hızı saatte 107 kilometreye çıkan lodos fırtınası Marmara ve Ege’de hayatı felç etti. Ağaçları kökünden söken, çatıları uçuran şiddetli fırtına 5 can aldı.

Balıkesir'de üzerine çatı çöken çiftçi hayatını kaybetti

Balıkesir ve ilçelerinde zaman zaman etkili olan lodos fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle birçok ev ve işyerinin çatısı uçtu, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, yüzlerce araç zarar gördü. Birçok mahalleye elektrik verilemedi. Burhaniye'nin Börezli Mahallesi'nde bir çiftçi, ahırın çatısı üstüne çökünce yaşamını yitirdi.

Bandırma'da lodos balıkçı teknesini batırdı

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde de etkili olan şiddetli lodos limanda demirli bulunan 8 metre boyundaki balıkçı teknesini batırdı.

Marmara Denizi’ndeki şiddetli lodos Bandırma’da da yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle liman içinde Deniz Uçağı İskelesi yakında bulunan 8 metre boyundaki balıkçı teknesi battı. Fırtına denizdeki plastik şişe ve poşetleri de limana taşıdı.

Feribot ve deniz seferleri yapılamadı

İlçe merkezinde de Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan kurumuş bir çınar ağacı yakınındaki bir büfenin buzdolabının üzerine devrildi. Bazı binaların çatılarındaki kiremitler uçtu. Bandırma’da da lodos nedeniyle feribot ve deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

Lodos Bursa'da 3 can aldı

Marmara bölgesini etkisi altına alan şiddetli lodosun en çok etkilediği illerden biri de Bursa oldu. 3 gündür etkili olan şiddetli lodos dün hızı en yüksek 129.3 km/s, ortalama hızı ise 110 km/s civarında ölçülerek en yüksek seviyelere çıktı. Valilikten alınan bilgilere göre, 306 çatı uçması meydana gelirken, 100 araç hasar gördü, 3 kişi hayatını kaybetti.

Çanakkale'de çatıdan gelen ölüm

Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Danişment Köyü'nde, başına çatıdan uçan metal sac isabet eden çiftçi 84 yaşındaki Abdullah Aydemir, yaşamını yitirdi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.