Londra Borsası'nda işlem saatleri kısaltılabilir

Londra Borsası'nda işlem saatleri kısaltılabilir

London Stock Exchange Group Plc (LSE), piyasa katılımcılarına borsanın daha az açık olmasını isteyip istemediklerini sormaya başladı.

A+A-

Borsa İstanbul'da işlem saatleri uzatılırken London Stock Exchange Group Plc (LSE), piyasa katılımcılarına borsanın daha az açık olmasını isteyip istemediklerini sormaya başladı. Borsa tarafından bir süredir tartışılan konu, traderlara seçenekli olarak sunuldu.

LSE, işlem alışkanlıklarını değiştirecek önerilere açık olduğunu ve daha iyi bir iş-yaşam dengesi çağrısında bulunduğunu belirtti. LSE, şu an sabah 08.00 ile akşam 16.30 (TSİ 11.00-19:30) arasında gerçekleşen günlük seeans saatinin 90 dakika kısaltılmasını ve değişmemesine ilişkin beş teklifle ilgili geri bildirim çağrısı yaptı. Mevcut durumun dışındaki tüm seçenekler daha geç bir başlangıç saatini öneriyor. Piyasa katılımcıları öneriye 31 Ocak'a kadar cevap verebilecek. Tasarı ile çalışanların ailelerine daha fazla zaman ayırmaları hedefleniyor.

LSE'nin daha kısa işlem saatleri için önerdiği seçenekler şöyle:

TSİ
11:30 - 18:30
11:30 - 19:00
12:00 - 19:00

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.