ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ Para Politikasฤฑ Komitesi รผyesi Ian McCafferty, Brexit referandumu sonrasฤฑnda Londra’da รงalฤฑลan Avrupalฤฑ bankacฤฑ sayฤฑsฤฑnฤฑn dรผลtรผฤรผnรผ duyduฤunu sรถyledi.
“Londra’ya gelen Fransฤฑz, Alman ve diฤe Avrupalฤฑ bankacฤฑlarฤฑn sayฤฑsฤฑnฤฑn son 2 yฤฑlda oldukรงa keskin ลekilde dรผลtรผฤรผnรผ duyuyoruz” diye konuลtu.
ฤฐngiltere ve Avrupa bankacฤฑlฤฑk sistemlerinin Brexit iรงin hazฤฑrlฤฑklarฤฑ konusunda bazฤฑ endiลeler olduฤunu belirten McCafferty, bir Brexit anlaลmasฤฑ olmamasฤฑ halinde bunun kฤฑsa vadede ekonomik bozulmalara neden olacaฤฤฑnฤฑ da vurguladฤฑ.
LBC’ye konuลmasฤฑnda konut fiyatlarฤฑndaki geliลmeleri, รถzellikle Londra’da konut fiyatlarฤฑnฤฑ dรผลmesini de deฤerlendiren McCafferty, konut fiyatlarฤฑnda yรผzde 3 seviyesinde bir artฤฑลฤฑn รถnceki yฤฑllarda yaลanan daha bรผyรผk artฤฑลlara gรถre daha sรผrdรผrรผlebilir olduฤunu vurguladฤฑ.







