Mackolik, Rekabet Kurulu soruลturmasฤฑyla ilgili KAP’a aรงฤฑklama yaptฤฑ. ลirket’ten KAP’a aypฤฑlan aรงฤฑklamada ลรถyle denildi:
“ลirketimiz yรถnetim kurulununย 29.08.2023 tarihli yรถnetim kurulu kararฤฑ ile yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn hak veย menfaatlerinin korunmasฤฑ amacฤฑyla aรงฤฑklamanฤฑn ertelenmesine karar verilen,ย Rekabet Kurulu incelemesine iliลkin olarak iลbu aรงฤฑklamanฤฑn yapฤฑlmasฤฑ gerekliย gรถrรผlmรผลtรผr. Rekabet Kurulu’nunย 10.08.2023 tarihli ve 22-37/714-M sayฤฑlฤฑ kararฤฑyla 4054 sayฤฑlฤฑ Rekabetinย Korunmasฤฑ Hakkฤฑnda Kanun’un 4. ve 6. maddelerinin ihlal edilip edilmediฤineย yรถnelik olarak Mackolik ฤฐnternet Hizmetleri Ticaret A.ล hakkฤฑnda 4054 sayฤฑlฤฑย Kanun’un 41. Maddesi uyarฤฑnca soruลturma baลlatฤฑlmฤฑลtฤฑr ve 4054 sayฤฑlฤฑ Kanun’unย 9. maddesinin dรถrdรผncรผ fฤฑkrasฤฑ uyarฤฑnca 07.09.2023 tarihli ve 23-41/797-281ย sayฤฑlฤฑ tedbir kararฤฑ tarafฤฑmฤฑza tebliฤ edilmiลtir.
Bahsi geรงen soruลturmaย ลirketimizin reklam anlaลma ve uygulamalarฤฑndaki mรผnhasฤฑrlฤฑk hรผkรผmleriย hakkฤฑndadฤฑr. ลirketimiz, Nesine ile olan reklam anlaลmasฤฑna ek olarak Oley ileย 73.200.000 TL (YetmiลรรงMilyonฤฐkiYรผzBinTรผrkLirasฤฑ) tutarlฤฑ bir reklam anlaลmasฤฑย imzalamฤฑล ve anlaลma 25.08.2023 tarihinde KAP’a bildirilmiลtir. Reklamย anlaลmalarฤฑ hususunda sektรถrdeki diฤer firmalarla da gรถrรผลmelerimiz devamย etmekte olup; geliลmeler Sermaye Piyasasฤฑ Mevzuatฤฑ uyarฤฑnca paylaลฤฑlacaktฤฑr.
Bilindiฤi รผzere Rekabet Kurulu tarafฤฑndan soruลturma aรงฤฑlmasฤฑ, soruลturmaya konu teลebbรผslerin 4054 sayฤฑlฤฑ Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamฤฑnda ceza yaptฤฑrฤฑmฤฑ ile karลฤฑ karลฤฑya kaldฤฑklarฤฑ veya kalacaklarฤฑ ลeklinde yorumlanamaz.”







