Macron: ABD'den metal gümrük vergileri konusunda jest görmek istiyorum

Macron: ABD'den metal gümrük vergileri konusunda jest görmek istiyorum

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, ABD'den çelik ve alüminyum gümrük vergileri konusunda jestler görmek istediğini ve Avrupa ile ABD arasında geniş kapsamlı bir ticaret anlaşması için müzakereye girmeye karşı olduğunu söyledi.

A+A-

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, ABD'den çelik ve alüminyum gümrük vergileri konusunda jestler görmek istediğini ve Avrupa ile ABD  arasında geniş kapsamlı bir ticaret anlaşması için müzakereye girmeye  karşı olduğunu söyledi.
   
"ABD ile, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) gibi  çok büyük bir ticaret anlaşması için müzakereye oturma taraftarı  değilim" diye konuşan Macron, illegal olarak tanımadığı çelik ve  alüminyum gümrük tarifeleri konusunda ABD'nin jestler yapmasını  beklediğini vurguladı. Macron, iki taraf arasında ticaret görüşmelerninin  tarımsal konuları içermemesi gerektiğini de savundu.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.