Madende yeni bir yangın başladı

Madende yeni bir yangın başladı

Soma'daki madende devam eden yangının dışında başka bir bölgede yeni bir yangın daha başladı

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, şu ana kadar maden ocağının içinde çıkan yangından bağımsız olarak, başka bir yerde lokal bir yangın başladığını belirterek, "Onun için zamanı çok iyi değerlendirmek gerekir. Ocak şu anda hem denetlenmeye muhtaç, hem de kontrole muhtaç. Ocağı kendi haline bırakamayız. Şu anda önemli kararlar da vermek zorundayız. İşçi kardeşlerimizi hızlıca çıkartmamız lazım" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma’da açıklama yaptı. Bakan Yıldız, dün gece yapılan kurtarma çalışmalarında 15 işçinin cenazesine ulaşıldığını söyleyerek, cenazesine ulaşılan toplam ceset sayısının 299'a ulaştığını kaydetti. Bakan Yıldız, madenden cenazesi çıkarılan 286 işçinin ailesine teslim edildiğini, 13 işçinin ailesine teslim edilmek için işlemlerin yapıldığını bildirdi. Cenazelerin teslimi için işlemlerin sürdürüldüğünü ifade eden Yıldız, “3-4 saat içinde büyük bir bölümü teslim edilecek. DNA testi sonucu işlemlerini ve karşılaştırmaların beklenmesi nedeniyle 4-5 işçinin teslimi gecikebilir. Hedefimiz bugün itibarıyla tüm işçi kardeşlerimizi teslim etmek” dedi.

Yer altında en fazla 3 işçinin olabileceğini değerlendirdiklerini ifade eden Bakan Yıldız, arama faaliyetlerine devam edileceğini vurguladı. "Bu arada farklı bir gelişme oldu" diyen Bakan Yıldız, şu ana kadar ocağın içinde çıkan yangından bağımsız olarak, başka bir yerde lokal bir yangın başladığı bilgisini verdi. Bakan Yıldız, şunları kaydetti: 

"Önceki yangınla alakası olmayan, onla ilintili olmayan, Metan seviyesinin yükselmesinden dolayı bu yangını önemsiyoruz. Tabii üretim yapılmadığı takdirde, özellikle madenciler bilirler, bunun farklı yerlerde çıkabileceğidir. Onun için zamanı çok iyi değerlendirmek gerekir. Ocak şu anda hem denetlenmeye muhtaç, hem de kontrole muhtaç. Ocağı kendi haline bırakamayız. Şu anda önemli kararlar da vermek zorundayız. İşçi kardeşledimizi hızlıca çıkartmamız lazım. Bir yandan da kamuoyunla paylaştığımız denetimle alakalı işlemlerin sürdürülmesi lazım. En önemlisi de bunların sağlıklı şartlarda, kimseyi riske edilmeden yapılması gerekiyor. Onun için arkadaşlarla bir değerlendirme yapacağız, kararlarımızı da uygulamaya geçeceğiz”  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.