Malezya faiz artırmadı

Malezya faiz artırmadı

Malezya Merkez Bankası, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 3'te sabit bıraktı.

A+A-

Malezya Merkez Bankası, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 3'te sabit bıraktı. Malezya Merkez Bankasının resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, küresel ekonominin ılımlı bir şekilde toparlanmaya devam ettiği belirtilerek, politika faizinin yüzde 3 düzeyinde korunduğu kaydedildi.

Açıklamada, büyük gelişmiş ekonomilerde iyileşme sinyallerinin belirgin bir şekilde ortaya çıktığı, bazı ekonomilerdeki iç talep büyümesinin ılımlı işaretler göstermesine rağmen, Asya ekonomilerinin istikrarlı büyümeyi deneyimlemeye devam ettiği aktarıldı.

Son haftalarda küresel likiditenin yer değiştirmesinin, uluslararası finansal piyasalarda belirsizlik ve volatilite artışı ile sonuçlandığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Malezya için göstergeler, 2013 yılının son çeyreğinde ekonominin istikrarlı performans gösterdiğine işaret ediyor. İç talep sağlam kalırken ihracattaki gelişmeler son çeyrekte ekonomik büyümeyi destekledi. Dış sektörde daha iyi bir performans gösterilmesiyle, büyüme ivmesinin 2014 yılında da devam etmesi beklenmektedir. Olumsuz hava koşullarının arzda aksamalara ve daha yüksek iç maliyete neden olmasıyla enflasyon giderek artmaktadır. Malezya Merkez Bankası, iç ve dış ekonomik ve finansal gelişmeleri yakından değerlendirmeye, ayrıca bunların ülke büyüme ve enflasyon görünümleri üzerindeki etkilerini takip etmeye devam edecek."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.