Gรผmrรผk ve Ticaret Bakanฤฑ Bรผlent Tรผfenkci, kredi kartฤฑyla yapฤฑlan bazฤฑ alฤฑลveriลlerde taksitlendirmeye iliลkin, Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Nurettin Canikli baลkanlฤฑฤฤฑnda bir รงalฤฑลma yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Bu รงalฤฑลmada hรผkรผmet olarak รถncelikli amaรงlarฤฑnฤฑn, hem cari aรงฤฑฤa yol aรงmayacak hem de iรง piyasayฤฑ rahatlatacak bir dรผzenleme yapmak olduฤunu dile getiren Tรผfenkci, “รzellikle iรง piyasanฤฑn canlandฤฑrฤฑlmasฤฑ noktasฤฑnda yerli รผrรผnlerin teลviki de dikkate alฤฑnarak, ithalatฤฑmฤฑzฤฑ ve cari aรงฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ artฤฑrmayacak ลekilde kredi kartlarฤฑnda bazฤฑ รผrรผnlerde taksit sayฤฑsฤฑnฤฑ artฤฑracaฤฤฑz. Bununla ilgili รงalฤฑลmalar son aลamada” diye konuลtu.
Daha รถnce kredi kartฤฑyla alฤฑลveriลlerde bazฤฑ รผrรผnler iรงin รงeลitli dรผzenlemeler yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ anฤฑmsatan Bakan Tรผfenkci, “รrneฤin daha รถnce market alฤฑลveriลinde taksidi kaldฤฑrmฤฑลtฤฑk, ลimdi 3 taksit gelebilir. Bunun gibi birtakฤฑm รงalฤฑลmalar var. Mobilya konusunda, beyaz eลya yerli รผretim noktasฤฑnda bu sayฤฑ artฤฑrฤฑlabilir” ifadesini kullandฤฑ.
Tรผfenkci, รงalฤฑลma kapsamฤฑna girecek รผrรผnlerin, talep patlamasฤฑ oluลturmayacak ve lรผks tรผketimi teลvik etmeyecek รผrรผnler olduฤunu sรถyledi.
รRรN ฤฐHTฤฐSAS BORSALARI GELฤฐYOR
Lisanslฤฑ depoculuk konusundaki รงalฤฑลmalara da deฤinen Tรผfenkci, tarฤฑmsal รผrรผnleri sadece รผretmenin yetmediฤini, รผretileni satarak paraya รงevirmenin de bรผyรผk รถnem taลฤฑdฤฑฤฤฑnฤฑ dile getirdi.
รiftรงilerin en bรผyรผk sorunlarฤฑndan birinin pazar bulmak olduฤunu ifade eden Tรผfenkci, รถzellikle lisanslฤฑ depoculuฤun teลviki ve geliลmesiyle รผrรผn ihtisas borsalarฤฑnฤฑn altyapฤฑsฤฑnฤฑn da hazฤฑrlandฤฑฤฤฑnฤฑ dile getirdi. Tรผfenkci, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Lisanslฤฑ depolarฤฑ hem kiralama noktasฤฑnda รงiftรงiye destek vermekteyiz hem de รผreticilerin lisanslฤฑ depoculuk yapmasฤฑnฤฑ teลvik etmekteyiz. Buralarda yetkili laboratuvarlar tarafฤฑndan sฤฑnฤฑflandฤฑrฤฑlan รผrรผnler, รถrneฤin, buฤdayda, fฤฑndฤฑkta, kayฤฑsฤฑda veya pamukta elektronik sertifikalarla sertifikalandฤฑrฤฑlmฤฑล รผrรผnler tฤฑpkฤฑ diฤer yatฤฑrฤฑm araรงlarฤฑ gibi borsalarda iลlem gรถrecek, alฤฑnฤฑp satฤฑlacak.
Eฤer buฤdayฤฑn รถnรผmรผzdeki aylarda prim yapacaฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyorsanฤฑz buฤday senetlerini alabileceksiniz. Bรถylelikle piyasalarฤฑ รงeลitli yatฤฑrฤฑmcฤฑlara aรงmฤฑล oluyoruz. Bir de uluslarasฤฑ alana taลฤฑmฤฑล oluyoruz. Bununla ilgili hazฤฑrlฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ Bakanlฤฑk olarak bitirdik ve Baลbakanlฤฑฤa sevk ettik. รnรผmรผzdeki gรผnlerde, รงok yakฤฑn zamanda รrรผn ฤฐhtisas Borsasฤฑnฤฑ hayata geรงireceฤiz. Bรถylece hem yeni bir piyasa derinliฤi oluลturmuล olacaฤฤฑz hem de รงiftรงilerimizin รผrรผnlerini deฤerlendireceฤi alternatif piyasa oluลmuล olacak.”







