Mart ayının en çok indirilen uygulaması belli oldu

Mart ayının en çok indirilen uygulaması belli oldu

SensorTower, Mart 2021’de dünya genelinde en çok indirilen mobil uygulamaları açıkladı. Buna göre kısa video uygulaması TikTok listede ilk sıraya yerleşti.

A+A-

Listenin bir diğer dikkat çekici noktası ise sosyal iletişim platformları aldı. Pandemi döneminde dünya genelinde birçok insanın evde gönüllü karantinaya girmesiyle Zoom gibi uygulamalar öne çıktı. WhatsApp, Messenger ve Telegram gibi mesajlaşma ağları da popülaritesini yükseltti.

SensorTower verilerine göre oyun dışı uygulamalar kategorisinde 58 milyondan fazla indirme sayısı ile TikTok liderlik koltuğunda oturuyor. Platformun kullanıcıları yüzde 11 oranında Çin’de bulunurken; yüzde 10 ile onu Amerika Birleşik Devletleri takip ediyor. Türkiye de TikTok’u en çok indiren ülkeler arasında ilk basamaklarda bulunuyor.

Geçtiğimiz ayın en çok yüklenen ikinci mobil uygulaması ise Facebook. Şirket bu periyotta 56 milyondan fazla indirme aldı. Bunun yaklaşık yüzde 25’i ise yalnızca Hindistan’dan geldi. Listenin ilk beşini ise yine Facebook’a ait üç uygulama tamamladı. Sırasıyla Instagram, WhatsApp ve Messenger popüler aplikasyonlar arasına girdi.

Listenin devamında ise Snapchat, Josh, Zoom, Telegram yer alırken, son sırada sürpriz bir isim dikkat çekiyor. CapCut adlı mobil video kurgu uygulaması dev rakiplerini geride bırakarak 10. sırada kendine yer buluyor.