Mashreqbank Türkiye'de büyümeyi planlıyor

Mashreqbank Türkiye'de büyümeyi planlıyor

Dubaili Mashreqbank CEO'su Türkiye'de potansiyel büyümeyi değerlendirdiklerini açıkladı.

A+A-

Dubai merkezli Mashraqbank'ın Ceo'su Abdul Aziz Al Ghurair bazı uluslararası bankaların Türkiye'deki birimlerini satışa çıkarması dolayısıyla Türkiye'de potansiyeli satın almaları düşünebileceklerini söyledi.

Dubai'de basın mensuplarına açıklamalar yapan Ceo Al Ghurair, "Türkiye'ye bakmaya devam ediyoruz. Türkiye'de hala bazı bankalar var, bunlar boyutuna, fiyatına ve zamanlamasına bağlı olarak Mashreqbank potansiyel bir anlaşmayı düşünebilir" diye konuştu.

BusinessHT'nin haberine göre; HSBC Haziran ayında maliyetlerini azaltmak için Türkiye'deki birimini satma kararı aldığını açıklamıştı. Ülkede satışı gündeme gelen bir diğer banka da Finansbank olmuştu. Qatar National Bank'ın Finansbank için ön görüşmelere başladığı belirtilmişti.

Ceo Al Ghurair, Mashreq Bank'ın genişlemesinin sadece en iyi bildiği Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde olacağını söyleyerek Afrika'da varlık alımını da dışarıda bıraktı. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.