MB, sosyal medyayı daha etkin kullanacak

MB, sosyal medyayı daha etkin kullanacak

Merkez Bankası oluşturduğu sosyal medya hesapları ile finansal eğitim konusunda daha etkin olmayı hedefliyor

A+A-

TCMB, Sosyal Medya Hesaplarını Finansal Eğitim konularında kullanmaya başlıyor

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, 5 Haziran 2014 tarihinde yayımlanan “Finansal Erişim, Finansal Eğitim ve Finansal Tüketicinin Korunması Stratejisi ve Eylem Planları”na ilişkin Başbakanlık Genelgesi(1) çerçevesinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) finansal eğitimi desteklemek amacıyla sosyal medya hesaplarını kullanmaya başlayacaktır.

Açıklamada şu bilgiler verildi: "Söz konusu Başbakanlık Genelgesi, “Tasarruf Bilincinin Artırılması ve Kuruş Kullanımının Özendirilmesi” ile “Medya Çalışanlarının İhtiyaç Duyulan Finansal Konularda Bilgilendirilmesi” konularında koordinatör/sorumlu kuruluş olarak TCMB’yi görevlendirmiştir. Bu doğrultuda, TCMB adına

Twitter’da: @Merkez_Bankasi (Türkçe) ve @CentralBank_TR (İngilizce)

Facebook’da: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

YouTube’da: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

Flickr’da: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası,

hesapları açılmıştır. TCMB, sosyal medya paylaşımlarını sadece yukarıda belirtilen hesaplardan yapacaktır. Bu hesaplar dışında sosyal medyada TCMB veya TCMB yetkilileri adına yapılacak olan paylaşımlar dikkate alınmamalıdır. Ayrıca, 1211 sayılı TCMB Kanunu’nun(2) 68 inci maddesinin (III) numaralı fıkrasının (a) bendiyle Bankanın itibarı ve manevi şahsiyeti kanuni güvence altına alınmıştır. TCMB ile ilgili sosyal medya paylaşımlarında bu hükmün de göz önünde bulundurulması hukuki bir gereklilik olarak önem arz etmektedir."
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.