McDonalds, 2025 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk รงeyreฤine ait finansal sonuรงlarฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ. Kรผresel รถlรงekte karลฤฑlaลtฤฑrฤฑlabilir satฤฑลlar, geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 1 geriledi. รzellikle ABD pazarฤฑndaki yรผzde 3,6โlฤฑk dรผลรผล dikkat รงekerken, bu oran 2020’den bu yana yaลanan en keskin satฤฑล kaybฤฑ olarak kayฤฑtlara geรงti.

ลirketin “Uluslararasฤฑ ฤฐลletilen Piyasalar” segmentinde de yรผzde 1โlik bir azalma gรถrรผlรผrken, lisanslฤฑ pazarlarda ise satฤฑลlar yรผzde 3,5 oranฤฑnda artฤฑล gรถsterdi.
Mcdonalds: Toplam gelir %3 eridi
Toplam gelir yรผzde 3 azalarak 5,96 milyar dolara dรผลtรผ ve piyasa beklentilerinin altฤฑnda kaldฤฑ. Net kรขr da aynฤฑ oranda gerileyerek 1,87 milyar dolara indi. Hisse baลฤฑna kรขr ise geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemindeki 2,66 dolardan 2,60 dolara geriledi.

CEO Chris Kempczinski, tรผketici davranฤฑลlarฤฑnฤฑ etkileyen belirsizlik ortamฤฑna dikkat รงekerek, McDonald’sโฤฑn 70 yฤฑllฤฑk deneyimi ve รงevik yapฤฑsฤฑnฤฑn zorlu piyasa koลullarฤฑnda dahi ayakta kalmasฤฑnฤฑ saฤladฤฑฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.
รte yandan, McDonalds geรงtiฤimiz yฤฑl Gazzeโdeki geliลmeler nedeniyle bazฤฑ รผlkelerde boykotlarฤฑn hedefi olmuล, bu durum ลirketin 2023โรผn son รงeyreฤinden itibaren finansal performansฤฑna olumsuz yansฤฑmฤฑลtฤฑ.







