Koronavirรผs salgฤฑnฤฑnฤฑn etkilerini รผzerinden atmak isteyen yarฤฑล arabasฤฑ รผreticisi ve yarฤฑล takฤฑmฤฑ McLaren, aralarฤฑnda Suudi Arabistan varlฤฑk fonunun da bulunduฤu yatฤฑrฤฑmcฤฑlardan 760 milyon dolar fonlama temin etti.
Ares Management ve Suudi Arabistan Kamu Yatฤฑrฤฑm fonu 550 milyon dolarlฤฑk fon saฤlarken, Bahreyn varlฤฑk fonu Mumtalakat ve bazฤฑ yeni yatฤฑrฤฑmcฤฑlar yaklaลฤฑk 210 milyon dolarlฤฑk yatฤฑrฤฑm yapma kararฤฑ aldฤฑ.
Fonlamada McLaren’e Goldman Sachs ve HSBC danฤฑลmanlฤฑk verdi.
Bahreyn varlฤฑk fonu kontrolรผnde olan McLaren, Formula 1 yarฤฑลlarฤฑnฤฑn salgฤฑn sรผresince ertelenmesinden olumsuz etkilenmiล, otomotiv รผretimini durdurmak zorunda kalmฤฑลtฤฑ.
ฤฐngiliz yarฤฑล arabasฤฑ รผreticisi McLaren, yarฤฑล biriminin รผรงte birini ABD’li bir konsorsiyuma satmak รผzere anlaลma saฤlamฤฑลtฤฑ.







