Milli Eฤitim Bakanฤฑ Ziya Selรงuk imzasฤฑyla illere gรถnderilen yazฤฑda, 5 Temmuz-31 Aฤustos arasฤฑnda uygulanacak “Telafide Ben de Varฤฑm” yaz uygulamasฤฑ programฤฑnฤฑn uygulama esaslarฤฑna yer verildi.
Sputnik’in haberine gรถre program kapsamฤฑnda okul, ilรงe ve il genelinde gerรงekleลtirilecek bilimsel, sosyal, kรผltรผrel, sportif eฤitim faaliyetleri ile etkinliklerin “https://telafidebendevarim.meb.gov.tr” adresinde yer aldฤฑฤฤฑ bildirilen aรงฤฑklamada, il genelinde dรผzenlenecek eฤitim faaliyetleri iรงin tรผm kamu kurum ve kuruluลlarฤฑyla iล birliฤi yapฤฑlarak tesislerin bedelsiz olarak kullandฤฑrฤฑlmasฤฑ, valiliklerce oluลturulacak kurul koordinasyonunda gerekli planlamalarฤฑn yapฤฑlacaฤฤฑ belirtildi.
Buna gรถre, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasฤฑnda baลvuru, planlama iล ve iลlemleri, 5 Temmuz-31 Aฤustos arasฤฑnda รผlke genelinde Milli Eฤitim Bakanlฤฑฤฤฑna baฤlฤฑ eฤitim kurumlarฤฑnda il milli eฤitim mรผdรผrlรผkleri tarafฤฑndan valiliklerin koordinasyonunda eฤitim faaliyetleri yapฤฑlacak.
ฤฐl koordinasyon kurulu; il milli eฤitim mรผdรผrรผ baลkanlฤฑฤฤฑnda il program koordinatรถrรผ olan il milli eฤitim mรผdรผr yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve ลube mรผdรผrรผ, il veri giriลi modรผl koordinatรถrรผ, ilรงe milli eฤitim mรผdรผrleri, ilรงe milli eฤitim mรผdรผrlรผklerinin ilgili ลube mรผdรผrleri, ilรงelerde sรผreci yรผrรผtecek ve ilรงe milli eฤitim mรผdรผrlรผkleri tarafฤฑndan belirlenecek ilรงe veri giriลi modรผl koordinatรถrleri, okul mรผdรผrleri, รถฤretmenler ve personelden, il milli eฤitim mรผdรผrรผ tarafฤฑndan gรถrevlendirilecek en az 5, en fazla 20 kiลiden oluลacak.
Gรถnรผllรผlรผk esasฤฑna gรถre รถฤrenciler, รถฤretmenler ve velilere yรถnelik eฤitim faaliyetlerini gerรงekleลtirmek รผzere planlanacak program, eฤitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik geliลim ve รถzel eฤitim alanฤฑ olmak รผzere dรถrt ana temaya uygun olarak planlanacak.
Eฤitim faaliyeti รงalฤฑลma esaslarฤฑ
Eฤitim faaliyetlerine katฤฑlmak isteyen รถฤrenciler, veli izin belgeleriyle eฤitim faaliyetinin aรงฤฑldฤฑฤฤฑ okula baลvurabilecek.
Programa baลvurularฤฑ kabul edilen รถฤrenci, รถฤretmen, velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti aรงan okul mรผdรผrlรผkleri tarafฤฑndan yapฤฑlacak.
Eฤitim faaliyetinin aรงฤฑlabilmesi iรงin en az 12 kiลilik รถฤrenci grubunun oluลmasฤฑ gerekecek, รถzel eฤitim รถฤrencilerine aรงฤฑlacak faaliyetlerde alanฤฑn รถzelliฤi gereฤi sayฤฑ sฤฑnฤฑrlamasฤฑ aranmayacak.
Program kapsamฤฑnda dรผzenlenecek tรผm eฤitim faaliyetleri Saฤlฤฑk Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan belirlenen Kovid-19 salgฤฑnฤฑ koruma tedbirleri doฤrultusunda gerekli รถnlemler alฤฑnarak gerรงekleลtirilecek.
Eฤitim faaliyetlerine katฤฑlacak tรผm รถฤrenci, veli ve รถฤretmenler iรงin HES kodu sorgulamasฤฑ yapฤฑlacak ve bu duruma iliลkin gerekli รถnlemler alฤฑnacak.
รฤrenci, รถฤretmen ve velilere yรถnelik รถrnek eฤitim faaliyetleri, iรงerik ve materyallerine “https://telafidebendevarim.meb.gov.tr” adresinden eriลilebilecek.







