TBMM Genel Kuruluโndaki bรผtรงe gรถrรผลmelerinde tansiyon yรผkseldi. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, ฤฐรงiลleri Bakanฤฑ Sรผleyman Soyluโya โdรถnekโ diye hitap ederken, Soylu da โDรถnek senin genel baลkanฤฑndฤฑrโ diye cevap verdi. Gerginliฤin artmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan CHPโli ve AKPโli vekiller karลฤฑ karลฤฑya gelirken, oturuma ara verildi.
Hรผrriyetโten Rฤฑza รzelโin haberine gรถre, bรผtรงe รผzerine sรถz alan AKP Genel Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Mehmet Muลโun konuลmasฤฑnฤฑn tamamฤฑnฤฑ gรถrevden alฤฑnan Ataลehir Belediye Baลkanฤฑ Battal ฤฐlgezdiโye ayฤฑrmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan CHP Grup Baลkanvekili Engin Altay sรถz aldฤฑ. Altayโฤฑn Muลโun sรถzlerini yalanlamasฤฑndan sonra da kรผrsรผye ฤฐรงiลleri Bakanฤฑ Sรผleyman Soylu geldi ve gรถrevden alma kararฤฑnฤฑ savundu. Bakan Soyluโnun sรถzlerine CHPโli vekiller tepki gรถsterdi.
CHP Milletvekili Haydar Akarโฤฑn Bakan Soyluโya โDรถnekโ diye seslenmesi AKPโli ve CHPโli vekilleri karลฤฑ karลฤฑya getirdi. Bakan Soyluโnun da โDรถnek senin genel baลkanฤฑndฤฑrโ diye cevap vermesi ile iki parti vekilleri birbirlerinin รผzerine yรผrรผdรผ. Genel Kurulu yรถneten Meclis Baลkanฤฑ ฤฐsmail Kahraman oturuma ara verdi. Arbedeyi araya giren vekiller engelledi.







