Memsa, SPK ile mahkemelik oldu

Memsa, SPK ile mahkemelik oldu

Memsa, SPK tarafından tebliğ edilen 269.500 TL'lik idari para cezasına karşılık dava açmaya karar verdi.

A+A-

Memsa, SPK tarafından tebliğ edilen 269.500 TL'lik idari para cezasına karşılık dava açmaya karar verdi. Memsa  Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, 29 Aralık 2013'te SPK tarafından Memsa'ya tebliğ edilen idari para cezasının pratikte uygulanmasının mümkün olmadığı ve açılacak davanın hak arama zaruretinden kaynaklandığı belirtilerek, SPK ile ilişkilerinde her zamanki hassasiyetlerini korumaya dikkat edeceklerini ifade etti. 

Memsa tarafından KAP'a gönderilen açıklama şu şekilde :

"04/07/2014 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından şirketimize tebliğ edilen "İdari Para Cezası Bildirim Tutanağı" kapsamında, Kurul'un 29/11/2013 tarih ve 39/1278 sayılı kararının gereklerinin süresi içerisinde yerine getirilememiş olunması sebebiyle şirketimize 269.500 TL tutarında idari para cezası tebliğ edilmiştir. Kurul'un ilgili kararı, şirketimizin 08/10/2013 tarihinde toplanan Genel Kurul toplantısı neticesinde doğan ayrılma hakkı bedellerine ilişkin ödemelerin tamamlanamamasından kaynaklanmaktadır. 

Şirketimiz tarafından İlgili süreç hakkında daha önce yapılan açıklamalar, sürecin gelişimi, bu hususta Sermaye Piyasası Kurulu ile Kurul'un ilgili kararından önce yapılan yazışmalar ve nihai durumda kararın dayandığı şirketimiz genel kurul kararlarının iptaline yönelik görülmekte olan dava hep birlikte mütalaa edildiğinde, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili kararına karşı 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 105. Maddesinin 4. Fıkrası uyarınca Ankara Bölge İdare Mahkemesi nezdinde dava açılması zaruriyet olmuştur.

Şöyle ki, şirketimize Kurul tarafından 19/11/2013 tarihinde tebliğ edilen yazı ile "şirketimizin ayrılma haklarının kullanımı amacıyla kullanmakta olduğu hesap üzerinde tasarruf yetkisinin bulunmadığı" bildirilmiş, şirketimiz ise buna cevaben 21/11/2013 tarihinde "ilgili yazının hukuki dayanaklarının anlaşılamadığı şirkete ait bir hesap üzerinde tasarruf yetkimizin kısıtlanmasına yönelik yetkinin hangi kanun ve uygulamaya dayandığının bildirilmesi gerektiği ayrıca şirketimizin karşı karşıya olduğu bir takım mali risklere bağlı olarak ayrılma hakkı kullanımlarına bağlı sürecin zarar görmemesi adına ilgili kararın gözden geçirilmesi" talep edilmiş, 29/11/2013 tarihinde Adana Beşocak vergi dairesi tarafından uygulanan e-haciz işleminin akabinde ise idari para cezasına neden olan Kurul kararı alınmış ve kamuya duyurulmuştur.

İlan edildiği ve şirketimize tebliğ edildiği tarih itibariyle, bahsedilen kurul kararının uygulanma ihtimalinin zaten bulunmadığı bilinmekte iken ilgili tarihte yürürlükte bulunan mevzuatta da ayrılma haklarının ödemelerinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağına ilişkin bir hüküm yoktur. Açıklanan bu duruma ilave olarak, genel kurulun iptaline yönelik olarak süregelen davanın da Kurul kararına tesir edeceği düşünülmektedir.

Şirketimizin karara itiraz şeklinde açacağı bu davanın yukarıda açıklandığı gibi bir hak arama zaruriyetinden kaynaklandığını ve her kararına saygı duyduğumuz Sermaye Piyasası Kurulu ile ilişkilerimizde her zamanki hassasiyetimizi korumaya gayret göstereceğimizi tüm yatırımcılarımızın dikkatine önemle sunarız. 

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.