Yaklaลฤฑk 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023’teki mali ve sosyal haklarฤฑnฤฑn belirleneceฤi 6. Dรถnem Toplu Sรถzleลme gรถrรผลmelerinde, 2 Aฤustos’ta baลlayan sรผreรง devam ediyor.
Gรถrรผลmelerin geride kalan bรถlรผmรผnde, kamu gรถrevlilerinin tamamฤฑnฤฑ ilgilendiren ve 11 hizmet koluna iliลkin taleplerin mรผzakeresi tamamlanฤฑrken, maaล ve aylฤฑklara yapฤฑlacak zamma odaklanฤฑldฤฑ.
Hรผkรผmetin 2022’nin ilk altฤฑ ayฤฑnda yรผzde 5, ikinci altฤฑ ayฤฑnda yรผzde 6, 2023’รผn ilk ve ikinci altฤฑ aylarฤฑnda yรผzde 6+6 ve enflasyon farklarฤฑ teklifini yetersiz bulun memur sendikalarฤฑ, hรผkรผmetten yeni bir teklif beklemeye baลladฤฑ.
“Sรถzleลmeyi uzlaลฤฑyla imzalanmak istiyoruz”
Memur-Sen Genel Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Hacฤฑ Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, Memur-Sen ve Tรผrkiye Kamu-Sen’in ortak talebinin taban aylฤฑฤa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yรผzde 21, 2023’te yรผzde 17, her yฤฑl yรผzde 3 olmak รผzere iki yฤฑlda toplam yรผzde 6 refah payฤฑ artฤฑล olduฤunu anฤฑmsattฤฑ.
Hรผkรผmetin 2022 yฤฑlฤฑ iรงin sunduฤu zam teklifinin talep ettiklerinin yarฤฑsฤฑ dรผzeyinde olduฤunu ve seyyanen zammฤฑ iรงermediฤini belirten Tonbul, ลรถyle konuลtu:
“Tรผrkiye Kamu-Sen ile ortaklaลa hazฤฑrladฤฑฤฤฑmฤฑz talepler, ekonomik ลartlar ve kamu รงalฤฑลanlarฤฑnฤฑn gรถrรผลleri dikkate alฤฑnarak belirlendi. Enflasyon, dรถviz kuru, altฤฑn fiyatlarฤฑ ve kamu รงalฤฑลanlarฤฑnฤฑn alฤฑm gรผcรผ gรถz รถnรผnde bulundurulduฤunda taleplerimiz oldukรงa mantฤฑklฤฑ ve makul. Buna karลฤฑn hรผkรผmetin teklifiyle bizim taleplerimiz arasฤฑnda ciddi bir fark sรถz konusu. Bu ayฤฑn baลฤฑnda baลladฤฑฤฤฑmฤฑz yasal mรผzakere sรผresi 22 Aฤustos’ta sona eriyor. Hรผkรผmet yeni teklif sunmakta geรง kaldฤฑ. รnรผmรผzde sadece iki gรผn var. Bu sรผreรงte saatler bile รถnemli. Hรผkรผmet bir an รถnce taleplerimizi karลฤฑlayacak bir teklifte bulunmalฤฑ. Biz bu sรถzleลmenin uzlaลฤฑyla masada imzalanmasฤฑnฤฑ istiyoruz.”







