Merkel'den Erdoğan'a ince mesaj

Merkel'den Erdoğan'a ince mesaj

Almanya Başbakanı Merkel: "Eminim ki Başbakan, cumartesi günü sorumluluk ve hassasiyet duygusuyla hareket edecektir" dedi

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Mayıs’ta Köln’e yapacağı ziyaretle ilgili olarak, “Eminim ki Başbakan, cumartesi günü sorumluluk ve hassasiyet duygusuyla hareket edecektir” dedi.

Passauer Neue Presse gazetesine verdiği demeçte gündeme ilişin açıklamalarda bulunan Merkel, soru üzerine, Başbakan  Erdoğan’ın hafta sonundaki Köln ziyaretiyle Türk vatandaşlarına hitaben yapacağı konuşmayı değerlendirdi.

Merkel, Erdoğan’ın yapacağı konuşmayla ilgili, “Türkiye’de yaşanan son gelişmeler ışığında bunun doğru bir sinyal olacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna, şu karşılığı verdi:

“Başbakan Erdoğan, geçmişte de Köln ve Berlin’de bu tür konuşmalar yaptı. Eminim ki Başbakan, cumartesi günü sorumluluk ve hassasiyet duygusuyla hareket edecektir.”

Başbakan Erdoğan’ın, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. yıl etkinliğine katılmak için 24 Mayıs’ta Almanya’yı ziyaret etmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan, UETD etkinliğinin düzenleneceği Köln Lanxess Arena’da, Türk vatandaşlarına hitap edecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.