Merkez bankaları 2025'te faiz artırımına başlayacak

Merkez bankaları 2025'te faiz artırımına başlayacak

Goldman Sachs'ın raporunda ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) gibi büyük merkez bankalarının faiz artırımlarına 2025 yılında başlayabilecekleri öngörüldü.

A+A-

Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jan Hatzius ve ekibinin hazırladıkları 2021 yılı ekonomik görünüm raporu, büyük merkez bankalarının, bir istisna olarak Çin hariç, faiz artırımına ancak 2025'te başlayacaklarının öngörüldüğünü ortaya koydu.

Goldman Sachs'ın raporunda ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) gibi büyük merkez bankalarının faiz artırımlarına 2025 yılında başlayabilecekleri öngörüldü. Çin ise söz konusu bankalar arasında bir istisna oldu.

Çin'in hali hazırda pandemi öncesi üretim seviyelerine döndüğü, kredilerin hızla büyümekte olduğunu ve mali politikanın oldukça genişlemeci olmaya devam ettiğini belirten Hatzius, "Politika yapıcılar gaza basmayı hafifletecekler gibi görünüyor, bu durum büyümede daha ılımlı bir yavaşlama sonucunu verebilir" tespitinde bulundu.

Goldman Sachs, global GSYH'nın 2020 yılında yüzde 3,9 daralacağını tahmin ederken, 2021 yılı büyüme tahminini ise yüzde 4 olan piyasa beklentisinin çok üzerinde yüzde 6 olarak duyurdu. 2022 büyüme beklentisini de yüzde 3,7 olan genel tahminin üzerinde yüzde 4,6 olarak belirledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.